Zidane priznao uzimanje kreatina za igranja u Juventusu

ZVIJEZDA madridskog Reala i francuske nogometne reprezentacije Zinedine Zidane priznao je tijekom ispitivanja u dopinškom procesu protiv Juventusa da je tijekom igranja za svoj bivši klub redovito uzimao kreatin.

"Kada smo imali dvije utakmice u tjednu, u pauzama između nastupa sam uzimao po dva grama kreatina. No, zbog toga nikada nisam imao problema sa zdravljem. Tijekom svog boravka u Italiji igrao sam 70 utakmica godišnje i stoga je neophodno bilo posezati za medicinskim preparatima", izjavio je Zidane.

Prema Zidaneovim riječima, za pripravke koji su igračima brže vraćali utrošenu energiji zadužen je bio klupski liječnik Riccardo Agricola. Iako kreatin nije na listi zabranjenih sredstava, Agricola i glavni direktor Juventusa iz razdoblja od 1994. do 1998. godine Antonio Giraudo optuženi su za davanje nedopuštenih sredstava igračima.

Osim Zidanea, svoj iskaz na sudu u Casalboreu dao je i bivši talijanski reprezentativac Gianluca Vialli koji je rekao kako je nepravedno odnositi se prema igračima kao prema kriminalcima. Osim Zidanea i Viallija, državni tužilac Raffaele Guarinello namjerava saslušati još oko 150 svjedoka među kojima i predsjednika Talijanskog nogometnog saveza Franca Carrara pa se konačna presuda u ovom slučaju očekuje tek na ljeto.

Pročitajte više