Žilić: Hrvatski mediji serviraju dezinformacije

DRAGAN ŽILIĆ, multinacionalni vratar Rijeke, demantirao je informaciju objavljenu u Novom listu da već posjeduje hrvatsko državljanstvo koje je zatražio na inicijativu čelnika s Kantride, kako bi smanjio broj stranaca u klubu.

"Pročitao sam na Internetu taj članak i mogu kazati da se radi o dezinformaciji koju je servirao Novi list. Još nisam dobio hrvatsku putovnicu, a očekujem da će se to dogoditi baš kao i onda kada sam podnio zahtjev za njihovo državljanstvo." - priča Žilić za srpski Kurir.

O mogućim neugodnim reakcijama onog dijela hrvatske javnosti koja ni pod razno ne odobrava njegov potez, Žilić je kazao:

"Reakcije su se dogodile već kada sam podnio zahtjev za hrvatsko državljanstvo. Sve je krenulo na inicijativu ljudi iz kluba kako bi se otvorili mjesto za još jednog stranca u momčadi. Prije nekoliko dana je došao Bugarin Ivanov, očekuje se i Taribo West, a sa mnom je već premašena granica dozvoljenog broja stranaca. Kad postanem "domaći" igrač, bit će mjesta za njih. Mislim da nema potrebe za širenje priče u političkom pravcu i stvaranje neke negativne energije."

Po svemu sudeći, Žilić se nada ostanku na Kantridi i nakon isteka ugovora na kraju sezone.

"Ne vidim zašto bi inzistirali na državljanstvu ako ne računaju da ostanem. Nisam tip koji će pričati unaprijed, a nikakvih konkretnih dogovora nije bilo. Ima vremena za priču o tome, mada je logično da će ne zadržati." - progovorio je i o svojoj budućnosti.

D.R.

Pročitajte više