NBA

Zion Williamson vratio se u NBA ligu

Foto: EPA

ZION WILLIAMSON nakon 515 dana ponovno je zaigrao u NBA ligi. Za svoje New Orleans Pelicanse nastupio je u predsezonskoj utakmici, u kojoj im je pomogao da dođu do pobjede protiv Chicago Bullsa 129:125. Pelicanse je predvodio Devonte Graham s 21 poenom, a jednako je toliko kod Bullsa zabio DeMar DeRozan. 

Williamson, koji se dugo oporavljao od ozljede, bio je sinoć 15 minuta u igri te je zabio 13 poena uz četiri skoka te po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Zion je bio prvi izbor drafta 2019. godine, a u karijeri je zbog čestih ozljeda odigrao 85 utakmica te u prosjeku zabijao 25.7 poena po utakmici.

Povratak brojnih zvijezda

Zion je samo jedna od velikih NBA zvijezda koje su se vratile nakon više od godinu dana izbivanja. U jučerašnjoj je utakmici ponovno zaigrao Kawhi Leonard, košarkaš NBA Clippersa i dvostruki MVP finala. Leonard je zabio 11 poena, a uz njega je za Clipperse povratničku utakmicu odigrao i John Wall, nekadašnji prvi izbor drafta.

Australski playmaker Ben Simmons priključio se momčadi Brooklyn Netsa, u kojoj bi ove sezone trebao igrati s Kyriejem Irvingom i Kevinom Durantom. Simmons je u predsezonskom porazu od Philadelphije zabio šest poena. Razigravač Denver Nuggetsa Jamal Murray vratio se s 10 poena protiv Oklahome, 
 

Pročitajte više