Živković se ozlijedio i ne igra protiv Francuske

KAPETAN hrvatske nogometne reprezentacije Boris Živković obnovio je ozlijedu koljena i propustit će dvoboj drugog kola B skupine Europskog prvenstva u Portugalu protiv Francuske, što će se u četvrtak igrati u Leiriji (20.45 sati).

Živković već duže vrijeme ima problema s koljenom. Ozlijedio se koncem njemačkog prvenstva u dresu Stuttgarta. Problema je imao i uoči utakmice sa Švicarskom, no liječnička služba hrvatske vrste uspjela ga je oposobiti za utakmicu prvog kola.

"Živković je dobio injekciju i protiv Francuza će sjediti na klupi, međutim vrlo su mali izgledi da zaigra," kazao je doktor Boris Nemec.

Umjesto Živkovića protiv "tricolora" bi trebao zaigrati Josip Šimunić, dok će njegovu poziciju najvjerojatnije preuzeti Igor Tudor.

Hrvatski izbornik Otto Barić niti nakon posljednjeg treninga na travnjaku stadiona dr. Magalhaes Pessoa nije želio otkriti "karte". Međutim, prema viđenome protiv aktualnih europskih prvaka mogli bi zaigrati Butina, Šimić, R. Kovač, Tudor, Šimunić, Rosso, N. Kovač, Bjelica, Rapaić, Pršo i Olić.

"Francuzi su jedna od najjačih momčadi na svijetu. Protiv njih malo tko ima izgleda, no moramo se boriti i pružiti maksimum," kazao je Dado Pršo.


Pročitajte više