ZLATAN POTPISAO Ide po najvažniji trofej kojeg još nije osvojio

Foto: Getty Images/Gulive rImage

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ ostao je igrač Manchester Uniteda. Engleski klub potvrdio je potpis novog ugovora sa švedskim napadačem koji je prošle sezone bio najbolji strijelac momčadi Josea Mourinha.

Klub s Old Trafforda je danas poslijepodne službeno potvrdio da je sa Zlatanom potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Zlatan se ozlijedio prošlog proljeća uoči završnice sezone, u kojoj je Manchester osvojio Europsku ligu. Liječnici su mu rekli da se neće vratiti nogometu prije 2018. godine, a fanovi su vjerovali da je stigao kraj njegove karijere. No Ibrin oporavak i stanje koljena iznenadio je i stručnjake, pa ga očekuju na terenu možda i prije Nove godine.

U novoj sezoni 35-godišnja legenda nosit će dres s brojem 10.

"Vraćam se dovršiti što sam započeo. To je od početka bila namjera i kluba i mene. Ne mogu dočekati da ponovo istrčim na Old Trafford, ali znam da mi treba vremena da bih se vratio spreman. Radim naporno i nastavit ću kako bih se vratio u najboljoj formi", poručio je Ibra.

Jose Mourinho je rekao: "Oduševljeni smo što se Zlatan oporavlja i što nam se vraća. Nakon njegovog doprinosa prošle sezone, zaslužio je naše povjerenje. Bit ćemo strpljivi, čekamo ga. Ne sumnjam da će nam pomoći u drugom dijelu sezone".

Lani je u 46 nastupa zabio 28 golova.

Za Ibru je Europske liga s Manchesterom jedini europski trofej, uz europski Superkup, a Ligu prvaka još nikada nije osvojio. Odlučio je još jednom pokušati s Crvenim vragovima koji se ove sezone vraćaju među elitu. Zlatan bi im mogao biti veliko pojačanje nakon zimske stanke, ako izbore nokaut fazu.

 

Pročitajte više