Zlatko Dalić postao počasni građanin Varaždinske županije

Foto: Pixsell (Igor Kralj)

HRVATSKI nogometni izbornik Zlatko Dalić proglašen je počasnim građaninom Varaždinske županije. 

Zaslužena titula

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije vijećnici su imenovali dobitnike javnih priznanja Varaždinske županije za 2018. godinu.

Počasnim građaninom Varaždinske županije jednoglasno je proglašen Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji svojim sportskim radom i angažmanom uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije.

Nikada nije prestao razmišljati o Varaždinu

Zlatko Dalić svoju je trenersku karijeru počeo u Varaždinu na klupi nekadašnjeg Varteksa, u čijem je dresu i igrao u dva navrata.

Za varaždinski klub, koji danas više ne postoji, upisao je više od 140 nastupa od 1992. do 1996. i od 1998. do 2000. godine. Prije trinaest je godina u Varaždinu upisao prve trenerske korake. Put ga je vodio od Rijeke i Tirane preko Koprivnice i Azije do klupe hrvatske reprezentacije s kojom je danas na korak do povijesnog uspjeha.

I nakon što je postao hrvatski izbornik, nastavio je pomagati Nogometni klub Varaždin, klub koji je nastao na temeljima uništenog Varteksa.

Varaždinci su mu se za fantastičan uspjeh na izborničkoj klupi odužili velikim plakatom na ulazu u grad. Plakat je postavljen na inicijativu Nogometnog kluba Varaždin.

Pročitajte više