Zmago Sagadin: Hrvatska neće niti do četvrtfinala, ne igraju dobru košarku!

"VEĆ SAM u najavi utakmice Hrvatske i Slovenije rekao kako je Slovenija bolji protivnik. Igramo  više momčadsku košarku i posvećujemo više pažnje obrani. Hrvati se više oslanjaju na napad i šut za tri poena. Kada se to uštopa, onda je samo pitanje vremena kada će im se igra raspasti", rekao je legendarni Zmago Sagadin, bivši slovenski izbornik i donedavni trener Zadra, i pogodio.

"Imali smo crnu rupu u utakmici protiv Hrvatske kada smo primili četiri trice u nizu. No, bilo je jasno da deset zaredom ne mogu pogoditi. Za hrabrost i čvrstoću Slovenija je na kraju bila nagrađena pobjedom", dodao je je trener koji trenutačno zarađuje kao komentator slovenske televizije SportTV.

Govoreći o dojmu koji su na njega ostavile ostale reprezentacije, Sagadin kaže da nema nekog posebnog favorita za osvajanje prvog mjesta.

"SAD, Srbija, Turska, Argentina, Slovenija, Grčka, Španjolska. To su reprezentacije koje mogu do medalje", objasnio je Zmago i dodao da Hrvatsku ne vidi niti kao potencijalnog četvrtfinalista.

"Možda me demantiraju i pokažu neko novo lice. Ali ovako kako oni igraju ne može se daleko. Hrvatska ima sjajne individualne igrače. Ante Tomić je odličan, ali i on može bolje. Tu je Marko Tomas. Mogu svi ti igrači bolje. Ne znam znam zašto to ne pokazuju", zaključio je Sagadin.

Pročitajte više