HAJDUK

Zna se novi predsjednik Hajduka, sve je isplanirano

Foto: Pixsell / I. Čagalj

NAJČEŠĆE izgovorena riječ na jučerašnjoj izvanrednoj press konferenciji Hajduka bila je - kontinuitet.

Jasmin Huljaj odlazi s mjesta predsjednika nakon šest mjeseci. Farmaceut se zahvalio na novom iskustvu i u dogovoru s vodstvom kluba izrežirao bezbolan odlazak. Hajduk nije honorarni posao niti još jedan u nizu odbora u kojem se podižu ruke. Huljaj je to shvatio na startu, kada je usred krize u klubu zapičio na poslovni put u Ameriku.

Hajduk je u međuvremenu smijenio trenera i stigao je i novi Nadzorni odbor, koji je kontinuitet struke ugradio u temelj svog mandata. Benjamin Perasović i njegova ekipa preuzeli su Hajduk, a s njim i predsjednika kojeg nisu birali. Huljaj je odmah stavio mandat na raspolaganje. Bilo je jasno da će se to uskoro i ostvariti. "Odlazim nakon osobne revizije, doprinijeli su i osobni razlozi", objasnio je na press konferenciji.

Nitko se oko odlaska predsjednika Hajduka nije previše uzbudio. Zanimljiv je bio tek tajming presice jer iz kluba su novinare hitno pozvali na brifing 45 minuta prije početka.

Normalan dan 

"Sutra je normalan dan u Hajduku, nema krize Uprave", poručili su članovi Nadzornog odbora. 

Raspisan je natječaj za novog predsjednika, koji traje svega osam dana. To je jasna poruka da se novi predsjednik već zna. Huljaj nije otišao preko noći niti se njegova profesionalna ambicija preko noći promijenila. On jednostavno nije bio čovjek nove vlade Hajduka koja se u slaganju hijerarhije vratila korijenima i ideji o jedinstvenom Nadzornom odboru, koji je siguran i jednoglasan u izboru osobe koja će biti na čelu kluba.

"To mora biti osoba koja diše Hajduk", kazao je Perasović između ostalog.

Umjesto metode "head huntinga i intervjua" ili stvaranja projekata kroz Hajduk, što se pokušalo s Ivanom Kosom s ciljem da uđe u borbu i za fotelje u HNS-u, sada u klubu traže lice koje će predstavljati klub, model i Nadzorni odbor. Odluka će biti jednoglasna. Da bi model funkcionirao, osim kontinuiteta na svim razinama treba pronaći prave ljude. Model ne smije biti puno bolji od ljudi koji ga provode, pa čak i ako će javni natječaj biti vršen pro forma. 

Plan je spreman 

Kada je postao prvi čovjek Nadzornog odbora Ben Perasović rekao je da neće biti curenja informacija. Za intervjue su uvedene posebne akreditacije. Pripremu terena za smjenu predsjednika odradili su u potpunosti iza kulisa pa će tako pokušati odraditi i izvedbu u narednih osam dana. Na hodnicima Poljuda, naravno, kalkulira se imenima. Tu je uvijek najveći sponzor Našeg Hajduka Zoran Mamić, spominje se bivši ministar Boris Lalovac, pa ekonomist iz Zagreba Igor Garača. No to su samo kladioničarska predviđanja. Nadzorni odbor kluba još ne želi otkriti kakav plan je nastao u posljednjih mjesec dana, koliko se zna za Huljajev odlazak. Jedan od temelja tog plana su Siniša Oreščanin i Krešimir Gojun, kao dugoročni šefovi struke na Poljudu. A što se javnog natječaja tiče:

"Osoba koja je predsjednik Hajduka mora znati da Hajduk nije klub koji će mijenjati trenera svakih par mjeseci, da je to klub koji će imati svoj sportski segment postavljen dugoročno. Nikakvi potresi, rezovi, smjenjivanja. Nastavak politike i vizije kakvu imamo, orijentacija na naše mlade igrače, stručnost, emocija i život za Hajduk", naveo je Perasović osobine koje će imati novi predsjednik.

 

 

 

 

Pročitajte više