Esport

Znate li koji Hrvat ima najlošije ocjene u FIFA-i 19?

Foto: EPA-EFE

KRAJEM svakog ljeta vodi se žustra rasprava o ocjenama nogometaša u nadolazećoj FIFA-i igri. Uglavnom se raspravlja o ocjenama onih najboljih. Tko je najjači, tko je najbrži i tko je najbolji dribler. Međutim, malo se pažnje posvećuje onima koji imaju niske ocjene. Lako je pogoditi koji hrvatski nogometaš ima najbolje ocjene u FIFA-i 19, ali znate li tko ima najlošije?

>Mladi Španjolac najbrži je igrač u novoj FIFA-i

>Pogledajte tko su hit igrači Dinama u novoj FIFA-i

Najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš uvjerljivo je Luka Modrić, koji je s ocjenom 91 četvrti najbolji nogometaš u igri iza Cristiana Ronalda, Messija i Neymara. Modrića slijede zvijezde i ključni igrači europskih velikana Ivan Rakitić (87), Ivan Perišić (86) i Mario Mandžukić (84). Nažalost, samo su prva trojica ušla među 100 najboljih nogometaša svijeta, iako se radi o viceprvacima svijeta. 

Screenshot: FUThead

U FIFA-i 19 nalazi se 116 hrvatskih nogometaša. Nažalost, jedini licencirani hrvatski klub je Dinamo Zagreb. Zato se u igri redom nalaze Hrvati koji igraju u stranim ligama. Raspon ocjena hrvatskih nogometaša kreće se od 50 do 91. Najlošiju ocjenu među Hrvatima dobio je Dino Hodžić, golman danskog prvoligaša Vejle BK. Hodžić je prošao dalek put od Metkovića i NK Neretve do Danske. Igrao je u za mlađe kategorije dragovoljca, vraćao se u Metković pa u Makarsku iz koje je na ljeto 2017. prešao u Vejle BK. Jednu je sezonu proveo na posudbi u FC Fredericia. Međutim, Hodžić je još po nečemu poseban. Ovaj 22-godišnjak je s 205 centimetara najviši igrač u FIFA Ultimate Teamu!

Jednaku ukupnu ocjenu od 50 kao i Hodžić ima i Marko Alvir, igrač praške Slavije na posudbi u NK Domžale. Međutim, zbroj atributa mu je nešto veći pa je Hodžić zauzeo posljednje mjesto. Evo i osam najlošije ocijenjenih hrvatskih nogometaša u FIFA-i 19. Podsjetimo, igrači će tijekom sezone dobivati nove kartice i ocjene ovisno o nastupima, tako da će se ocjene uskoro promijeniti, a oni najbolji će dobiti i nove kartice.

Screenshot: FUThead

FIFA 19 izlazi 28. rujna. Prve reakcije igrača i kritika su odlične i moglo bi se raditi o najboljoj FIFA-i igri dosad. Prednarudžbe su moguće, a prema dostupnim informacijama i u našim trgovinama  ih već ima podosta. Kakav je interes za novom FIFA-om potvrđuje i činjenica da se je izlazak demo verzije igre srušio PlayStation Network. 

Pročitajte više