Znate li tko je kralj škarica?

Foto: Guliver Image/Getty Images

MNOGI igrači, baš kao Cristiano Ronaldo sinoć u Torinu, zabili su pokoji put u karijeri golčinu škaricama. Ipak, zna se tko je kralj škarica - Čileanac Mauricio Pinilla.
 
Nogometaš koji je promijenio 14 klubova u karijeri i koji sada igra u svom matičnom klubu Universidad Chileu najpoznatiji je po akrobatskim pogocima. Nitko škaricama ne zabija toliko dobro kao 34-godišnji Čileanac.
 

 
Dok je igrao u talijanskoj ligi u godinu dana zabio je čak tri pogotka škaricama. 
 
"Škarice su mi nešto najlakše, još otkako sam počeo igrati nogomet. To je nešto najljepše, prekrasno je vidjeti škarice, navijači ih obožavaju. Svaki put kad mogu, ja ću pokušati škarice bez razmišljanja", kaže nogometaš koji je zabio više od 10 golova škaricama u karijeri.
 

 
Oni koji ga ne znaju po golovima škaricama, možda se sjećaju da je 2014. godini u 1/16 finala posljednjeg Svjetskog prvenstva protiv domaćina Brazila pogodio vratnicu u 119. minuti kod rezultata 1:1, a zatim promašio i jedanaesterac u raspucavanju. Godinu kasnije utješio se osvajanjem Copa Americe.
 
"Da sam bio više fokusiran i bio veći profesionalac, moja karijera bi bila puno drugačija i uspješnija", smatra Pinilla koji je u Europi igrao za Chievo, Celtu, Sporting, Hearts, Grosseto, Palermo, Cagliari, Genou, Atalantu. U Europu ga je doveo milanski Inter 2003. godine, ali nikad nije zaigrao za slavni klub.
 

Pročitajte više