Znate li tko je najefikasniji džoker Premierlige?

Foto: Getty Images / Guliver Image

CHRISTIAN BENTEKE se nije naigrao u Liverpoolu ove sezone. Belgijskog napadača doveo je, kao kapitalca, bivši trener Brendan Rodgers iz Aston Ville za 32.5 milijuna funti, no nije se uspio u potpunosti prilagoditi na Anfieldu, posebno od kada je došao Jurgen Klopp.

Međutim, 25-godišnji igrač uspio je postati najbolji džoker Premier lige u sezoni, što je pokazao i protiv Chelsea, protiv kojeg je ušao u igru u 75. i pogodio za remi 1:1 u 92. minuti. On je zabio ukupno devet golova u 28 utakmica, ali čak šest nakon što je ušao s klupe, kao nekada Ole Gunnar Solskjaer.

 

Ispred Carrolla, Manea...

Benteke zabija u prosjeku na svakih 159 minuta. U spomenutoj disciplini je ispred svih u prvenstvu, a najbliži mu je napadač West Hama Andy Carroll s četiri pogotka, dok su Kelechi Iheanacho iz Manchester Cityja, Sadio Mane iz Southamptona, Leonardo Ulloa iz Leicestera te Aleksandar Mitrović iz Newcastlea zabili po tri gola.

Dva gola od rekordera Le Fondrea

No, Benteke nije najbolju u povijesti kada je uloga džokera u pitanju, već je to bivši nogometaš Readinga Adam le Fondre, koji je u sezoni 2012/13 potpisao čak osam golova. Po sedam su potpisali Papiss Cisse, Marlon Harewood i Robert Earnshaw.

Napadač Redsa se na vječnoj listi izjednačio s Edinom Džekom, Romeluom Lukakuom, Jermainom Defoeom te Tore Andre Floom, koji su, također, zabijali po šest golova ukazeći kao rezerve. 

Pročitajte više