Zoki kaznio Taravela s 20 tisuća eura, čeka se i Vlajčević

Foto: Screenshot (Dnevnik/HTV)

BEZ želje da umanjimo uspjeh Rijeke koja je s 2:1 pobijedila Dinamo bacivši ga tako na tek treće mjesto na ljestvici nakon 14 odigranih kola, teško bi momčad Matjaža Keka došla do bodova da Jeremy Taravel nije napravio totalnu glupost
 
Do te 34. minute Dinamo je vodio 1:0 i držao je konce susreta u svojim rukama, no onda je Francuz udario glavom Marka Vešovića i dobio je izravni crveni karton. Svoju momčad ostavio je s igračem manje, a na kraju je Rijeka preokretom slavila s 2:1.
 
Taravel se ispričao suigračima, no uprava kluba nije tek tako prešla preko skrušenog ''sorry''.
Trener Modrih Zoran Mamić je najavio da će klub kazniti Taravela, a kako doznajemo Francuz će glupost platiti s 20 tisuća eura.
 
Također, Taravela čeka i kazna koju će mu odrezati disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević.
Prema Članku 50. HNS-ovog Disciplinskog pravilnika za običan crveni karton nogometašu prijeti zabrana igranja do četiri utakmice. Međutim, ovo svakako nije "običan" crveni karton.
 
Budući da je riječ o fizičkom napadu na suparničkog igrača, prema Članku 58. Taravelu prijeti zabrana igranja od dvije do šest utakmica. Ako se, pak, utvrdi da je Vešovića imao namjeru teže ozlijediti može biti kažnjen suspenzijom do dvanaest utakmica.
 
Teško je vjerovati da će Taravel dobiti baš toliku kaznu, no bilo kakva suspenzija bit će težak udarac za Dinamo u situaciji kad Zoran Mamić ionako muku muči s ozlijeđenim igračima.
 

Pročitajte više