"Zar je ovo nogomet? Pokazali smo da ne zaslužujemo nikakvu pompu..."

OČEKIVALI smo da će u modrom i bijelom taboru nakon susreta prevladavati oprečna atmosfera, no tu je razliku svejedno teško opisati. Široki osmijesi na licima Hajdukovaca, zagrljaji s poznanicima u utrobi stadiona, uzvici olakšanja koji su odavali s koliko su nervoze i pritiska domaćini čekali ovaj derbi.

> Manchester, Liga prvaka... Nitko se ne može mjeriti s našim derbijem

Bila je to utakmica bez trunke ljepote, ali noć će u Splitu biti čarobna. S druge strane ograde, u utrobi stadiona, Dinamovci su šutke, bez riječi ulazili u autobus. Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Adrian Calello... Svi bez volje za razgovor. Dobar dio modre družine standardno je trebalo čekati više od sat vremena. Pitamo se, jesu li u svlačionici razgovarali ili su se samo tupo gledali?
Dejan Lovren autor je jedinog udarca Dinama u utakmici, udarca koji nije ni išao u okvir gola.

"Ne znam što bih rekao, osim da smo tako glupo izgubili. Nismo imali pas igru. U 90 minuta jednom smo opalili, jednostavno ne znam što da kažem", slomljen je bio Dinamov mladi bek koji je utakmicu zaključio prije vremena i u statistku dodao crveni karton.

"Drugi karton mogu opravdati, ali prvi?! Glupo isključenje. Mene su povlačili kod kornera... Što se jedanaesterca tiče, mislim da sudac nije trebao to suditi pa to je bila ruka u prirodnom položaju..."

"Živo me zanima kako će Hajdukovci izgledati na prvom mjestu"

Zoran Mamić, Dinamov sportski direktor čestitao je Hajdukovcima na zasluženoj pobjedi i zaželio im sreću u daljnjem nastavku sezone.

"Zanima me kako će Hajduk nakon toliko vremena izgledati na prvom mjestu, prepustili smo im taj pritisak i znam da im neće biti lako. Utakmica je bila rastrgana, mi nismo igrali kako znamo, nije bilo puno šansi. Jedanaesterac ne bih komentirao jer s klupe nisam puno toga vidio."

Mirko Hrgović vjerojatno je očekivao i jače intonirane uvrede sa sjevera, no Torcida je večer odlučila posvetiti isključivo "svojima". Odbjeglo Hajdučko srce, kojeg nismo imali prilike vidjeti u prvom ovosezonskom derbiju, bio je realan;

"Ni mi, ali niti Hajduk nismo odigrali dobro. Gol nas je pogodio u najnezgodnijem trenutku, i to iz nepostojećeg jedanaesterca. Ibričić je na kraju riješio utakmicu. Nismo bili dobri, ali ništa nije gotovo. Pa nismo zbog ovog poraza ispali iz utrke za naslov."

Istina, Dinamo na Poljudu nije izgubio prvenstvo, ali je definitivno izgubio više od bodova. A raspored je težak; Slaven, Osijek i Šibenik do kraja zimskog dijela. Trebat će neko vrijeme da se slegnu dojmovi poljudskog derbija, koji je nogometne sladokusce silno razočarao.

"Utakmica je samo dokazala da nismo zaslužili toliko medijsku pompu, ni mi ni Hajduk. Bilo je svega, osim nogometa. Neki veliki europski derbiji trebali bi nam poslužiti kao primjer, a ne gledati ovo loptanje, puno prekida, pa zar je to nogomet?", zapitao se Tomo Butina.

Foto: Index/Cropix/Paun Paunović, Nikola Vilić

Pročitajte više