HNL

Zoran Mamić je novi trener Dinama

Foto: FAH

DINAMO će do kraja sezone voditi Zoran Mamić - sportski direktor kluba, Zdravkov brat, bivši kapetan i trener Dinama, prije dvije godine nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i 11 mjeseci zbog pljačke Dinama.

Tri godine bio je Dinamov menadžer engleskog tipa

"Građanski nogometni klub Dinamo obavještava javnost o tome da će u preostale tri utakmice HNL-a do kraja natjecateljske sezone 2019/20. prvu momčad Dinama voditi sportski direktor kluba g. Zoran Mamić", priopćili su iz Dinama.

Mamić srednji (jer osim njega i starijeg Zdravka, obiteljskim klubom okoristio se i Zdravkov sin Mario ili Mamić mlađi) ovako je komentirao što drugi put kao trener preuzima Dinamo, koji je od 2013. do 2016. vodio kao menadžer engleskog tipa: "Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si krivi korak. Europska natjecanja jako su blizu, a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u europskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke tko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni."

Dinamo kao sportski direktor i trener vodi čovjek koji je zbog pljačke kluba nepravomoćno osuđen na zatvor

Zoran Mamić je aktualni sportski direktor i brat bjegunca Zdravka Mamića. Oba su brata pod nepravomoćnom presudom za tešku pljačku kluba koji vode. Gazda Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar 2018. su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za USKOK-ove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Osuđeni su na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol, a njegov brat Zoran četiri godine i 11 mjeseci zatvora. 

Nakon tri godine u Arabiji i Emiratima u Dinamo se i službeno vratio prošlog ljeta

Zoran Mamić je od 2016. do 2019. bio trener u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u Dinamo se službeno vratio kao direktor prošlog ljeta. 

Predstavljanje Zorana Mamića kao sportskog direktora u ljeto prošle godine:

Sada će biti na klupi protiv Hajduka u nedjelju. U ulozi njegovog pomoćnika spominje se Damir Krznar, vojnik kluba koji je uz srednjeg Mamića skupljao iskustvo na Bliskom istoku. Zajedno su se vratili u Dinamo prošlog ljeta. Krznar je vodio omladinski pogon, a kratko je pomagao i Jovićeviću u stožeru prve ekipe.

Pročitajte više