Zoran Mamić poslao Modriću poruku uoči finala: Luka, možda je vrijeme...

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZORANA MAMIĆA s Al Ainom u subotu od 17:30 sati čeka veliko finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Real Madrida. Hrvatski trener napravio je čudesan rezultat i preko Team Wellingtona (4:3 nakon penala), Espérance de Tunisa (3:0) i River Plate (5:4 poslije penala) stigao do meča za naslov svjetskog prvaka protiv europskog vladara. 

Mamić je poslao poruku Luki Modriću koji će mu biti u subotu protivnik.

"Ove godine je osvojio pregršt trofeja, možda je vrijeme da se prepusti jedan nama".

A potom su uslijedila pitanja: finale, Real, moguća senzacionalna titula...

"Što reći? Real Madrid je najveći klub na svijetu. Mi i oni, to je kao da usporediti maleni Smart s velikim Mercedesom, a možda će jedanput Smart pobijediti Mercedesa ako ovome ode motor... Nadam se da će to dogoditi ovaj put nama. Naravno, dat ćemo sve od sebe. Došli smo do finala, igrali dobar nogomet i zaslužujemo biti tu. Nismo došli u finale isključivo zahvaljujući sreći. Želimo odigrati dobru utakmicu", najavljuje Mamić.

"Neće biti lako, ovo nam je četvrta utakmica u kratkom razdoblju i momčad je jako, jako umorna. Ali svi ćemo biti spremni za sutra. Veliki nam je motiv da što bolje predstavimo klub i zemlju i da otežamo Realu."

Bivši sportski direktor i trener Dinama vjeruje da Real neće podcijeniti njegovu momčad Abu Dhabiju.

"Ne mislim da će oni ovo shvatiti kao laganu utakmicu. Jer Real zadnjih godina, ali zapravo i kroz cijelu svoju povijest, pokazuje da u finalima uvijek igraju na najvišoj razini. Oni imaju šansu za još jedan trofej i napravit će sve da to učine, a siguran sam da će igrati ozbiljno".

"Sve je moguće, moramo vjerovati, moramo pokušati. Ako se nakon utakmice budemo mogli pogledati u zrcalo i reći: U redu, dali smo sve, ali je Real bolji, onda ćemo čestitati Realu i okrenuti se drugim natjecanjima", zaključio je Mamić. 

 

Pročitajte više