SVJETSKO PRVENSTVO NOGOMETAŠICA

Zovu je francuski Van Dijk, a skrivila je najgori autogol ikad

Foto: Screenshot (Reddit)

WENDIE RENARD jedna je od glavnih uzdanica francuske ženske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje se igra u toj državi. Igra na poziciji stopera, zovu je francuski Van Dijk zbog njezine sigurnosti u obrani, ali ništa od toga sinoć nismo vidjeli u drugoj utakmici Francuske na Svjetskom prvenstvu.

Domaće igračice su igrale protiv Norveške i vodile 1:0, a onda se dogodila 54. minuta. Norvežanke su napravile dobru akciju po lijevoj strani, ali ubacivanje u sredinu nije bilo najbolje. Renard je trebala samo očistiti loptu koja je išla jako sporo, ali ju je pospremila u svoju mrežu. To je zasigurno jedan od najgorih autogolova svih vremena. Uz to, Renard je postala prva Francuskinja koja je zabila autogol na Svjetskom prvenstvu.

Srećom za nju, Francuska je na kraju ipak došla do pobjede. U 72. minuti Le Sommer je zabila iz penala pa domaće igračice imaju maksimalan učinak od šest bodova nakon prve dvije utakmice i izborile su prolazak u nokaut-fazu natjecanja.

ZBOG ZAKONSKIH RESTRIKCIJA I TV PRAVA NE MOŽEMO OBJAVITI VIDEO OVE SITUACIJE U TEKSTU, ALI JEDAN OD NAJGORIH AUTOGOLOVA NA SVIJETU MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVAJ LINK.

Pročitajte više