ZRINJSKI - SLOVAN 0:1 Borjan i stativa rastužili prvaka BiH

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

MOSTARSKI Zrinjski izgubio je pred svojim navijačima 0:1 od Slovana u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Uzvrat u Bratislavi je sljedećeg tjedna.

Zrinjski je bio bolja momčad, ali nije imao sreće u nekoliko situacija pred golom slovačkog prvaka. Gostujući golman Milan Borjan nakon jednog centaršuta je sjajno skinuo udarac glavom bivšeg hajdukovca Tomislava Kiša, Mario Ćuže je sa sedam metara iz sjajne pozicije u 63. minuti pucao pored gola, a Josip Ćorluka je u završnici utakmice pogodio stativu. 

Slovan je do pobjede stigao u 53. minuti kada je Sharani Zuberu u duelu nadskočio Ćužea i zabio iz peterca. VAR je nekoliko minuta provjeravao tu situaciju zbog potencijalnog prekršaja i na kraju ipak odlučio priznati gol gostima. 

Zrinjski ako ispadne igra protiv Islanđana za grupnu fazu Konferencijske lige

Zrinjskom je dvomeč sa Slovanom prva od tri meč-lopte za ulazak u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja. Naravno, daleko najveći uspjeh bio bi prolazak još tri pretkola i ulazak u grupnu faze Lige prvaka, ali s obzirom na slab koeficijent, to nije pretjerano realna opcija.

No, kada bi uspio proći Slovan, Zrinjski bi osigurao minimalno playoff rundu Europa lige, a samim time i grupnu fazu Konferencijske lige. Čak i ako ispadne od Slovana, dobit će novu šansu u trećem pretkolu Europa lige. Tamo će igrati vjerojatno protiv islandskog Breidablika. Dosad nijedan BiH klub nije igrao grupnu fazu nekog euronatjecanja.

Pročitajte više