Zrnić komentira za Index: Idemo Francuzima pokvariti feštu kao oni nama u Zagrebu

Foto: Getty Images / Guliver Image, HRS

POČETNI grč smo prošli, bilo je grešaka u obje dosadašnje utakmice, ali one su očekivane na startu velikog natjecanja. Ljudi su prigovarali kako je igra protiv Saudijske Arabije bila loša, ali treba istaknuti da je Neno Kljajić odlično postavio igru, a tu je još jedna važna stvar.

Svi koji igraju rukomet će vam reći da slabije momčadi imaju užasno nepredvidljive kretnje, da kažem rukometno nekonvencionalne, zato ih je teže čitati. Reprezentacije kao Saudijska Arabija i njima slične imaju potpuno drugačije kretnje od jačih momčadi kao Francuska ili Mađarska i zato je to možda izgledalo lošije.

Tako je bilo i u uvodnih 40 minuta jučer, bili smo malo statični, tranzicija iz obrane u napad nije bila tako dobra, ali kad je Duvnjak ulovio radnu temperaturu, počeo vući kontre i polukontre, počeli smo izgledati bolje.

Krila su dobila loptu i proigrali smo, moram naglasiti kako su Cindrić i Mamić bili sjajni u tom razdoblju igre, a osobito Marko koji je jučer odigrao sjajno. Ta pozicija lijevog beka je kod nas kraljevska pozicija, najvažnija je u oba smjera i kad se razbude Stepančić, Mandalinić i Gojun bit ćemo još opasniji.



Mladost i neiskustvo mogu biti izgovor ponekad, ali ne i alibi za neuspjeh

Gojun je po mom mišljenju mogao mnogo bolje, nije bio raspoložen jučer, prolazili su ga kad su htjeli, njegova suradnja s Musom nije baš funkcionirala i tu ima prostora za napredak.
Stalno se spominje nervoza među mlađim igračima, početni grč, ali moraju se toga riješiti. I moja generacija je imala mlađih igrača, ali kad si u reprezentaciji, znači da si najbolji trenutačno na svojoj poziciji u državi i to moraš dokazati na parketu. Zato i postoje pripreme, da se igrači uigraju i oslobode, da se otklone takve stvari. Mladost i neiskustvo mogu biti izgovor tu i tamo, ali ne i alibi za neuspjeh.

Dobro će nam doći dan odmora za koncentraciju uoči dvije nazovimo ih tako "lakše utakmice" protiv Čilea i Bjelorusije i to je sve što nam treba - koncentracija. Je li, realno, Čile i Bjelorusija nemaju što tražiti protiv nas, ali mogu biti itekako neugodni.

Teško mi je komentirati jer naše televizije ne prenose ništa osim utakmica Hrvatske pa nemam gdje gledati, jasno mi je da rukomet ne zanima ljude kao nogomet, ali mogli su barem prenositi utakmice iz naše skupine.

No poznam nekoliko Čileanaca, igrao sam s dvojicom u Istanbulu, nekoliko ih igra u Bundesligi, ostali u drugoj njemačkoj ligi, znaju igrati i neće biti bezopasni, ali kad smo mi pravi, takve momčadi nam ne bi trebale predstavljati problem.



Moraju proraditi Stepančić i Mandalinić


Do utakmice s Njemačkom moraju proraditi Stepančić i Mandalinić, to su frajerčine s bombom u ruci i ne znam što im se događa, ali te njihove projektile s vanjskih pozicija još čekam.

Golmani i krila su nam sjajni, ali očekujem više od pivotmena, prije svega bolju igru u obrani i naravno koji gol više u napadu. No iz uvodne dvije utakmice imam samo pozitivne dojmove, kad nam se neki igrači psihički opuste, mogli bismo biti vrlo opasni.

Koji nam je krajnji domet teško je reći, ali zašto ne bismo priželjkivali medalju - to je sasvim realno. Najavljuju da bi i četvrtfinale bilo dobar rezultat, ali jesu li favoriziranije reprezentacije doista toliko bolje? Gledao sam Poljake i Nijemce i nisu me oduševili, jedini protiv kojeg ne vidim rješenja je Francuska.

Oni će biti prvaci po mom mišljenju, igraju odlično ionako, a na ovom prvenstvu sve je podređeno posljednjem velikom rezultatu slavne generacije koja se polako oprašta. Bilo bi lijepo kad bi im pokvarili proslavu na njihovom terenu, baš kao što su oni nama 2009. u Zagrebu.

Pročitajte više