NBA LIGA

Zubac i Clippersi preživjeli odličnu partiju Šarića i osigurali doigravanje

Foto: Getty Images / Guliver Image

OKRŠAJ dvojice hrvatskih reprezentativaca u NBA ligi donio je jednu od najboljih partija sezone Darija Šarića i veliki uspjeh momčadi Ivice Zupca.

LA Clippersi su u gostima pobijedili Minnesotu 122:111 i osigurali plasman u doigravanje, i to kao trenutačno peta momčad Zapada, što je iznad svih očekivanja.

Ivica Zubac odigrao je u skladu sa svojim ovosezonskim prosjecima, postigao osam koševa (šut 4-5), šest skokova, dvije asistencije i osvojenu loptu.

Šarić se zaustavio na 18 koševa, najviše u posljednjih mjesec i pol, točnije od 12. veljače kad je zabio 19, također Clippersima. Zapravo, samo je triput ove sezone postigao više koševa, a rekord su mu 22 u porazu od Memphisa 6. veljače.

Do tih 18 poena Šiši je stigao šutirajući 7-10 iz igre, 2-3 za tricu i 2-2 s linije, a ubilježio je i pet skokova, asistenciju i osvojenu loptu.

Ali Clippersi su posebna priča. Očekivalo se da će ovu sezonu potrošiti na čekanje ljeta, kad će imati dovoljno prostora pod salary capom za dovođenje superzvijezda poput Kawhija Leonarda. Izgledalo je da će završnicu sezone tankirati nakon što su trejdali Tobiasa Harrisa u Philadelphiju, ali dolaskom Zupca iz Lakersa stvari su se posložile i Clippersi su krenuli u potpuno neočekivani pobjednički niz. Dobili su 18 od posljednje 22 utakmice.

Pročitajte više