NBA

Zubac nakon partije sezone: Bio sam ljutit, cijelo ljeto sam radio za ovo

Foto: EPA-EFE

IVICA ZUBAC odigrao je najbolju utakmicu sezone u derbiju sinoćnje NBA večeri.

U pobjedi njegovih Los Angeles Clippersa na gostovanju kod Houston Rocketsa 120:105, hrvatski centar je proveo 20 minuta i 27 sekundi na terenu i zabio 17 poena, ulovio 12 skokova uz savršen šut iz igre (6-6), uz samo jedno promašeno slobodno bacanje (5-6).

Zubac je iskoristio Houstonovu igru bez centra i u potpunosti iskažnjavao Rocketse pod obručem te usput pokazao veliki napredak u igri za koji je zaslužan mukotrpan rad tijekom ljeta. Hrvatski centar odlično je igrao i prošle sezone kada je trejdan u Clipperse, ali nije se snašao u doigravanju protiv Warriorsa u prvoj rundi. 

NBA košarka je u potpunosti drugačija u doigravanju, intenzitet i način pripreme za protivnika se razlikuje u odnosu na regularnu sezonu te niži i pokretljiviji centri Warriorsa su bili previše za Zupca. Umjesto da se prilagodi visini protivnika, trener Doc Rivers ovoga puta je ostavio Zupca na terenu koji je kažnjavao Rocketse u reketu, a na drugoj strani usput igrao vrhunsku obranu.

"Naljutilo me što su me Warriorsi praktički istjerali s terena u doigravanju. Cijelo ljeto sam radio na tijelu, kondiciji, nogama, gledao sam puno videa s utakmica kako bih vidio kako ja mogu utjecati na igru kada igram protiv nižih centara. Mislim da se to isplatilo, sada sam spreman", rekao je Zubac nakon sinoćnje pobjede.

 

Pročitajte više