NBA

Zubac raznio Hardena: Pogledajte zakucavanje o kojem bruji NBA

Screenshot

IVICA ZUBAC u pobjedi Clippersa nad Rocketsima (120:105) odigrao je meč za pamćenje, a posebno se priča o jednoj njegovoj akciji.

U trećoj četvrtini Kawhi Leonard poveo je kontru i odlično asistirao Zubcu koji u trku prima loptu dok ga čuva James Harden i bez zaustavljanja nastavlja prodor te akciju okončava tako da jednom rukom zakucava u lice najboljem strijelcu NBA lige.

Zubac je spektakularnim poentiranjem i to preko jedne od najvećih zvijezda najjače svjetske lige izazvao ovakvu reakciju suigrača:

Oduševio je i američke televizijsko komentatore: "Kakav završetak akcije! Izuo je svoje ogromne tenisice i proletio!" vikao je jedan od njih.

NBA je na službenom Twitteru postavila snimku zakucavanja Ivice Zubca uz riječi komentatora: "Uzbuđen sam dok gledam ovu akciju. To je točno ono na što je mislio Kevin McHale kada je govorio da su veliki tipovi razlog zašto se trči u kontre."

Naravno, Zubčevo zakucavanje preko Hardena hit je na društvenim mrežama. Košarkaški fanovi podsjećaju da je ovo bila njegova osveta Hardenu koji je prije tjedan dana izjavio da su teški centri "netalentirane gromade koje samo trče i zakucavaju":

Zubčevo razaranje Hardena ističu i brojni mediji:

Pročitajte više