Zubac: U Ciboni su mi svašta obećavali, ali ovo nema veze s novcem

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je predstavila svog novog igrača, talentiranog Ivicu Zubca oko čijeg se prelaska iz Cibone podigla velika prašina.

> Menadžer Ivice Zubca razotkrio Cibonu: Vi ste krivi! Niste mu mogli osigurati dvije tisuće eura mjesečno

> Navijači Cibone bijesni na svoj klub: "Nije problem u Cedeviti, nego u našoj upravi"

> Cibona ogorčena trećom Cedevitinom "otmicom": "Zubac je dokaz da nas žele srušiti"

> Cedevita "otela" Ciboni jednog od najvećih talenata hrvatske košarke

Zubac je predstavljen u košarkaškom klubu Cedevita i pred novinarima je objasnio svoje razloge prelaska u redove hrvatskog prvaka.

"Mislim da ću se ovdje najbolje razvijati i da su tu najbolji uvjeti za rad. Primjer mi je Nurkić koji je otišao u NBA ligu i Bilan koji se razvija u jednog od najboljih centara Eurolige. Odlučio sam se za najbolji klub u Hrvatskoj, sad je sve ostalo na meni da se izborim za minute", rekao je Zubac.

Talentirani centar prizano je da je dugo vagao odluku o odlasku iz Draženovog doma.

"Cibona trenutno nije u dobrom stanju. Nezadovoljan sam bio minutažom, svašta su mi obećavali, a svaku priliku koju sam dobio, dobro sam iskoristio. U zadnje vrijeme nisam igrao i nema sve ovo veze s novcima. Zbog neispalete plaća mogao sam dobiti raskid ugovora, ali glavni razlog je minutaža i status u ekipi", poručio je Zubac.

Trener Cedevite Veljko Mršić je vrlo zadovoljan novim pojačanjem.


"Sretan sam što ću imati u ekipi takav potencijal kao što je Ivica. Pratim ga već dugo, znam da može. Kada sam čuo da je raskinuo s Cibonom i da ga možemo dovesti odmah, našli smo se i izložili mu naš program. Odmah smo se dogovorili. Znam da nam može puno pomoći već sada, a posebno u budućnosti", rekao je Mršić. 

"Netko nije napravio nešto što je po slovu ugovora trebao napraviti, najlakše optužiti drugoga"

Cibona je optužila Cedevitu da želi destabilizirati klub i navela da je Zubac nagovoren na odlazak kao i neki mladi igrači prije njega. Sportski direktor Cedevite Matej Mamić odgovorio je na te objave: "Nikoga nismo nagovarali niti destabilizirali ijedan klub. Sa Zubcem nismo kontaktirali, posljednji put smo s njim pričali prije dvije godine"

"Kad netko ne radi posao kako treba onda je najlakše optužiti drugoga da bi se prebacila loptica na neke druge stvari. Sve je bilo čisto jer smo mi kontaktirani kad je Ivica raskinuo ugovor s Cibonom i bili smo u konkurenciji mnogih europskih klubova te da se borimo za igrača koji ima veliki talent. Sve druge insinuacije su bezpredmetne. To je prebacivanje problema s najvažnije stvari, a to je da netko nije napravio nešto što je po slovu ugovora trebao napraviti", poručio je Mamić i dodao: "Nama je u cilju imati hrvatske košarkaše ovdje u Domu košarke, smatram našim porazom kada mladi igrači odlaze iz Hrvatske u strane klubove".

"Izuzetno nam je drago što je odlučio doći u Cedevitu, prepoznao je naš rad, uvjete i kvalitetu kluba. Radi se o velikom talentu hrvatske košarke. Sigurno ulazi u rotaciju u naš tim za drugu fazu Eurolige i Prvenstvo Hrvatske. Zadovoljni smo što je između ostalih ponuda odlučio za Cedevitu, to pokazuje kontinuitet rada, i našeg zalaganja da napravimo tim mladih odličnih igrača s kojima bi u Europi još bolje kotirali", rekao je Mamić.
 

Pročitajte više