Zubčić nije uspio doskijati na pobjedničko postolje u zadnjem veleslalomu sezone

Foto: EPA

FILIP ZUBČIĆ nije se uspio plasirati na pobjedničko postolje u posljednjem ovosezonskom veleslalomu, voženom na završnici sezone u Saalbachu. Zubčić je drugu vožnju dočekao s četvrtim najboljim vremenom iz jutarnjeg dijela programa, no ciljnom ravninom u drugoj vožnji spustio se presporo za popravljanje plasmana. Završio je osmi. Iznenađujući pobjednik utrke bio je Švicarac Loic Meillard.

Zubčić je subotu dočekao s dva ovosezonska postolja, oba iz veleslalomskih utrka. Sredinom prosinca prošle godine osvojio je drugo mjesto u Alta Badiji, a samo koji dan kasnije bio je treći u Adelbodenu. U utrku u Saalbachu ušao je kao drugi veleslalomaš svijeta i s nadom da bi do postolja mogao i treći put. Na kraju je treći u ukupnom poretku ove discipline.

Odermatt nije uspio

U konačnici je osvojio osmo mjesto sa zaostatkom od 1.35 sekundi za Meillardom. Švicarac je do pobjede stigao nakon dobre dvije vožnje, ali i pogreške Marca Odermatta, koji je već ranije osvojio Mali kristalni globus za najboljeg u veleslalomu. Osvajač je i Velikog kristalnog globusa za najboljeg skijaša sezone.

Odermatt je u Saalbachu tražio 13. uzastopnu pobjedu u veleslalomu, čime bi došao na jedno slavlje od rekorda Ingemara Stenmarka od 14 pobjeda u nizu u jednoj disciplini.

Meillardovo vrijeme nakon dvije utrke iznosilo je 2:36.27. Drugi je bio Joan Verdu iz Andore (+0.71), dok se na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popeo Švicarac Thomas Tumler (+0.79).

Zubčić ostao bez slaloma

U veleslalomu je Zubčić konačno treći s 402 boda, a ukupno je s 476 bodova na desetoj poziciji. Nije uspio prijeći 500 bodova i osigurati nastup u sutrašnjem slalomu.

Pročitajte više