LIGE PETICE

Zvali su ga Realovim sucem. Više neće

Foto: Gulliver / Getty Images

JESUS GIL MANZANO u Španjolskoj je bio poznat kao "Realov sudac". Do sinoćnje utakmice devetog kola La Lige, Valencia - Real 4:1.

Težak poraz Reala došao je nakon što je čak tri od četiri gola Valencia postigla iz penala. 

Sve ih je dosudio Jesus Gil Manzano, od čega dva nakon konzultacija s VAR-om i pregledavanja snimki spornih situacija.

Nikada sudac nije na utakmici Primere dosudio tri jedanaesterca protiv Reala i onda je prvi to uradio onaj koji je obilježen kao Realov čovjek.

Kako je došlo do toga? 

Jesus Gil Manzano do ove utakmice je 32 puta vodio utakmice koje je igrao Real te dosudio čak 11 penala u korist madridskog kluba. 

Realovim sucem prozvan je nakon što je poslije jedne utakmice snimljen kako sa Santiago Bernabeua izlazi s Realovim vrećicama, što je protumačeno kao da je dobio poklone. 

No znao je Manzano darivati Real na terenu kao što je bio slučaj 2017. godine. 

Manzano je tada Real pogurao do naslova tako što je Ramosu priznao gol iz zaleđa u pobjedi protiv Malage 2:1. Iste sezone je na gostovanju kod Villarreala dosudio sumnjivi penal za Real u pobjedi 3:2, a domaćinima nije svirao kazneni udarac.

Naravno, nakon ove utakmice, u kojoj mu realovci prigovaraju da jedan penal za Valenciju nije bio, dok za drugi tvrde da mu je prethodio faul nad Marcelom, teško da će ga se više zvati Realovim sucem. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE REALOV SUDAC DOSUDIO TRI PENALA PROTIV REALA

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više