Zvezda dovela košarkaša o kojem je prije dvije godine pričao cijeli svijet

Foto: Guliver Image/Getty Images

ISAIAHU AUSTINU predviđana je velika karijera, no samo sedam dana prije drafta 2014. godine dijagnosticirana mu je teška bolest.
 
Riječ je o Marfanovom sindromu, rijetkoj nasljednoj bolesti vezivnog tkiva koja može uzrokovati oštećenja mnogih organa, utjecati i na rad srca. Zbog toga je Austin bio prisiljen prekinuti košarkašku karijeru baš u trenutku kad je trebao iskoračiti na najveću pozornicu.
 
Prema predviđanjima stručnjaka jedan od najboljih centara sveučilišne košarke bio je siguran izbor prvog kruga drafta te je trebao biti izabran oko 15. pozicije.
 
Budući da je od drafta morao odustati, NBA liga mu je  NBA liga je odala počast i nagradila ga počasnim izborom za njegove igračke kvalitete, a on se nakon izlaska pred navijače rasplakao.
 
"Hvala Zvezdi!"
 
Ipak, on nije odustao, već je 30. studenog prošle godine dobio dozvolu liječnika za nastup. Odmah je dobio i nekoliko ponuda, a prihvatio je Zvezdinu. 
 
"Rekli su mi da ovaj dan nikad neće doći, ali Bog je stalno bio uz mene. Potpisujem prvi profesionalni ugovor i hvala Zvezdi na šansi da budem dio jednog od najvećih europskih klubova", rekao je Austin.
 

 
Slijep je na jedno oko
 
Profesionalnu karijeru počet će na posudbi u FMP-u, a zanimljivost vezana uz njega je da je krio od sviju osim suigrača ozljedu desnog oka zadobivenu u srednjoškolskoj utakmici. Tek uoči drafta je otkriveno kako je Austin slijep na to oko.

Pročitajte više