Zvezda: Inter zaslužuje veliki respekt, počinjemo ga pratiti od subote

BEOGRADSKA Crvena Zvezda od danas ima novog glasnogovornika, Milana Boškića, a jedan od njegovih prvih razgovora s novinarima bio je upravo onaj za Index.hr. Komentirajući ždrijeb 2. pretkola Kupa UEFA, Boškić je kazao kako zaprešićki Inter zaslužuje velik respekt zbog velikih uspjeha koje je ostvario prošle sezone.

"Ždrijeb je bio vrlo zanimljiv, jer je zaprešićki Inter od svih pet momčadi koje smo mogli dobiti sigurno najzanimljiviji zbog činjenice da smo susjedi, ali i da od raspada bivše SFRJ Zvezda nije igrala s hrvatskim klubovima." - kazao je glasnogovornik Crvene Zvezde u razgovoru za Index.

Boškić nam je kazao kako o Interu u Beogradu imaju vrlo malo informacija, ali je odmah potom pokazao zavidno znanje o "Divu iz Zaprešića".

"Inter je bio drugoplasiran u hrvatskom prvenstvu, izgubio je naslov prvaka u zadnjem kolu. Samim time u utakmice s Interom ulazimo s velikom dozom respekta, ali se nadamo prolazu. Znamo da su Inter nakon kraja prvenstva napustili najbolji igrači, znamo da im je centarfor otišao u Rijeku, ali u bliskoj budućnosti pomoćnici našeg trenera Waltera Zenge će pratiti Inter i stvoriti pravu sliku o momčadi." - dodao je Boškić.

"Ovdje u Beogradu imamo kablovsku televiziju i puno je ljudi gledalo utakmicu Inter - Hajduk , koja je završila rezultatom 3:3. Inter nema europsku reputaciju, ali se radi o momčadi koja je napravila velik pomak u zadnjih par godina i zbog toga ih moramo poštovati. Moguće je da pomoćnici Waltera Zenge već u subotu budu na utakmici Inter - Pula." - zaključio je glasnogovornik Crvene Zvezde.

Napadač Beograđana Nikola Žigić smatra da je Zvezda izraziti favorit. "Zadovoljan sam što igramo s hrvatskim klubom. Zbog toga ćemo biti vrlo motivirani. Bolja smo momčad od Intera i sigurno ćemo ići dalje. Vrlo sam optimističan." - kazao je Žigić.

Zvezda je prošle sezone bila druga u prvenstvu SCG, sa šest bodova manje od Partizana, a u finalu domaćeg kupa izgubili su od Železnika. U ljetnom prijelaznom roku na trenersku klupu Zvezde došao je legendarni talijanski vratar Walter Zenga.

Kad su u pitanju europski nastupi najveći Zvezdin uspjeh je osvajanje Kupa prvaka 1991. No, od raspada bivše Jugoslavije Zvezda se ne može pohvaliti značajnijim rezultatom u europskim kup natjecanjima.

Prva utakmica je na rasporedu 11. kolovoza, a domaćin je Inter. Postoji mogućnost da se zbog velikog zanimanja publike susret odigra na maksimirskom stadionu. Uzvrat je u Beogradu za dva tjedna.

Pročitajte više