Zvezda nadmoćno pobijedila Cibonu

U 19. KOLU Goodyear lige Crvena Zvezda je rezultatom 93:82 zasluženo pobijedila Cibonu VIP u prepunom beogradskom Pioniru. Cijelu utakmicu domaćini su imali znatnu prednost.

Cibona VIP nije dobro počela s napadom tako da je u prvim minutama utakmice Crvena Zvezda već bila u prednosti sedam, odnosno devet koševa.

U prvoj četvrtini, koja je završena rezultatom 27:16, Zvezda bila je puno bolja, čemu je doprinijela otvorena igra sa strane Cibone.

U prvom dijelu druge četvrtine Cibona je serijom 9:0 ulovila Zvezdu te je napravila ravnotežu u igri, ali zadnjih četiri-pet minuta domaćini su imali seriju 9:0 te ponovo vratili vodstvo od desetak koševa.

Nakon prvog poluvremena Zvezda imala prednost od 11 koševa rezultatom 48:37. Bolja je bila i u skokovima 16:10.

Na početku drugog poluvremena domaćini su prednost podigli na 17 koševa te su tijekom cijele treće četvrtine držali visoko vodstvo. Odlaskom Vrankovića i Žižića oslabljeni Zagrepčani na kraju utakmice malo su se trgnuli pa je igra zaključena s 11 koševa prednosti za Zvedzu.

Najučinkovitiji u redovima Cibone bili su Andrej Štimac sa 14 i Gerald Fitch sa 13 koševa, dok su Zvezdu predvodili Slavko Stefanović sa 19 i Čedomir Vitkovac sa 18 poena.

Cibona nakon 19 kola ima omjer 12-7, a Zvezda 12-6 s utakmicom manje.

Derbi dvoboj Crvene Zvezde i Cibone VIP igrao u urnebesnoj atmosferi pred sedam tisuća posjetitelja.

Pročitajte više