Zvezda se ispričala Splićanima

U SPLIT je iz košarkaškog kluba Zvezda stiglo priopćenje u kojem se Beograđani ispričavaju Splićanima zbog događaja na utakmici 20. kola Goodyear lige prošle subote u kojem je Zvezda pobijedila nakon produžetaka.

Faks s isprikom je bio adresiran na direktora kluba Petra Škovrlja i predsjednika kluba Dina Rađu, piše , a potpisao ga je direktor Crvene Zvezde Igor Žeželj.

U priopćenju piše kako "su detaljnom analizom utakmice, kao i rada policije i kompanije koja se bavi fizičko-tehničkim osiguranjem na utakmicama utvrđeni brojni propusti, na koje Klub nije imao utjecaja, te je zato uložen prosvjed policiji i traži se kažnjavanje odgovornih za propuste".

U Zvezdi žale što je došlo do neželjenih događaja, jer su se željeli odužiti Splićanima za srdačan prijem u studenom prošle godine.

"Na žalost, oko terena su se dogodili nesportski događaji koji su djelomično uspjeli da bace u zapećak sjajnu sportsku predstavu koju su nam pružili igrači oba kluba. Nadamo se da propusti u organizaciji i nesportsko ponašanje jednog dijela simpatizera našeg kluba, te ono što se u pojedinim trenucima događalo u oko terena neće utjecati na kvalitetnu suradnju naših klubova i ubuduće", prenosi  Zvezdino priopćenje, u kojem se na kraju tvrdi kako će Crvena Zvezda učiniti sve da sljedeće gostovanje Splita u Beogradu protekne u atmosferi za pamćenje u kojoj će glavna tema biti sport.

A u Pioniru se događalo sljedeće: čitava dvorana uzvikivala je "Ubij zakolji, da Hrvat ne postoji!", "Stoko hrvatska!", te "zapali je, zapali", kada se počelo s paljenjem hrvatske državne zastave na kojoj je pisalo Torcida Brda. Zapaljeni su bili i Hajdukov barjak te dres hrvatske nogometne reprezentacije. Susret se igrao 7. veljače, a nakon produžetaka pobijedila je Zvezda 81:79.

Pročitajte više