NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

Zvezdaš koji se u Splitu od šipki spasio skokom u more ima ozljede glave

Foto: Screenshot YouTube

VATERPOLIST Crvene zvezde kojeg su u subotu s još dvojicom klupskih kolega na splitskoj Rivi napala petorica mladića lakše je ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split. 

29-godišnji Alesandro Kralj od napadača se spasio skokom u more. Nije htio izaći na obalu dok nije stigla policija. Prvo je odbio liječničku pomoć, pa naknadno zatražio intervenciju liječnika, sat i pol nakon samog incidenta. Utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede glave, sljepoočnice i nosa.

Petorica napadača prepoznala su igrače Zvezde prema obilježjima na klupskim trenirkama. Tražili su da ih skinu, potom ih verbalno i fizički napali. Čelnici srpskog vaterpola u Beogradu su sazvali izvanrednu press konferenciju i objavili da je obilježja Zvezde prvi uočio konobar. Direktor Zvezde kazao je da su napadači tukli igrače metalnom šipkom. Prolaznici na splitskoj Rivi vidjeli su huligana u bijelom naoružanog teleskopskom palicom. Napad je bio organiziran. Društvenim mrežama uskoro su se proširile i fotografije huligana koji bježe s Rive, jedan u ruci drži teleskop, a drugi je maskiran pod kapom i naočalama. 

"Nemam službene podatke, ali trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije i prema onome što znamo, konobar u kafiću je prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, ali pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata. Ne mogu govoriti službene podatke jer ih nemam, ali koliko znam, napadači su nosili i noževe te drvene motke", kazao je Zvezdin direktor na press konferenciji.

Iz Upravnog odbora Regionalne vaterpolske lige kazali su kako imaju saznanja iz policije da je jedna osoba uhićena u vezi napada, no u splitskoj policiji te informacije nisu potvrdili Indexu. Zvezda je u Splitu trebala igrati protiv Mornara, ali utakmica je do daljnjeg odgođena. 

Traga se za još četiri osobe koje su sudjelovale u napadu. Srpski sportaši, kako neslužbeno doznajemo, tijekom razgovora u splitskoj policiji nisu spominjali metalnu šipku. No, prolaznici su uočili osobu koja s teleskopskom palicom trči preko splitske Rive, neposredno nakon incidenta u obližnjem kafiću. 

Vaterpolisti Zvezde istražiteljima su kazali da su sjedili na štekatu i pili piće kada je stigla grupa od pet mladića koji su ih prvo verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom. Vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd.

Gotovo svaki poslovni prostor na splitskoj Rivi ima videonadzor i policija vjeruje da će im u otkrivanju počinitelja pomoći nadzorne kamere.

Split nije i neće biti grad koji tolerira nasilje

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban osudio je današnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde, a to je učinio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. U izjavi za Hinu župan Blaženko Boban je rekao da svaki stanovnik grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu ako se na takve situacije ne zgraža.

"Ne mislim da dobro čini bilo tko koji se ne zgraža nad takvim stvarima. Takva osoba ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu", kazao je župan Boban.

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi osudio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kasno popodne na svom Facebook profilu napisao da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste. 

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane", istaknuo je u svojoj objavi gradonačelnik Krstulović Opara.

Napad na vaterpoliste u Splitu osudili su popodne brojni utjecajni sportaši i političari.

Pročitajte više