REGIJA

Zvezdin čudotvorac o balkanskom mentalitetu: "Zbog toga bi nas objesili na trgu"

Foto: EPA-EFE

ZVEZDIN čudotvorac je trener Vladan Milojević koji ju je već drugu sezonu zaredom uveo u Ligu prvaka.

Pored toga, srpski je prvak prošle sezone u Beogradu pobijedio europskog prvaka Liverpool 2:0 golovima Milana Pavkova, a sada je Milojević u razgovoru za Večernje novosti objasnio kada će doći vrijeme da Zvezda plati igrača pet ili deset milijuna eura.

I tu je poprilično emotivno i živopisno opisao - balkanski mentalitet.

"Zamislite što bi bilo u javnosti da smo doveli Edena Hazarda, da smo platili 100 milijuna eura i da nije dao nijedan gol, kao što je donedavno bio slučaj u Real Madridu? Mislim da bismo svi visili na trgu u Terazijama, ja prvi. Bio bih deportiran, garantiram", započeo je pa nastavio:

"Vi ovdje kad napravite dribling, vi niste prevarili igrača, nego nekog tko vrijedi 80 milijuna eura. Ili kad Van Dijku gurnete kroz noge, to niste uradili Van Dijku, već nekome tko ima 200 milijuna. Mi kad pobijedimo, mi ne pobijedimo, nego smo zaradili toliko i toliko. Kada to budemo promijenili, onda ćemo shvatiti da u nogometu ne igra novac. Volio bih da dođe vrijeme da se uloži ozbiljan novac kod nas. Do tada, sve što se napravi je čudo."

Zvezda je neprestano pod pritiskom i od nje se očekuje treće mjesto u skupini gdje su još Bayern, Tottenham i Olympiakos.

"Nemamo puno vremena ni prostora, a ljudi ovdje očekuju da se bude idealno. To nije tako u životu. Ovo nije PlayStation pa da ako vam se nešto ne sviđa, promijenite joystick. Igrači su ljudska bića, nekome treba puno više vremena da se prilagodi na naš stil", završio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više