Zvezdin gazda o svom igraču: Htjeli smo ga prodati kao Modrića, a on otišao besplatno

Photo: M.M./ATAImages

ZVEZDIN gazda Zvezdan Terzić u intervjuu za Politiku govorio je o financijama srpskog prvaka. Novinari su ga pitali bi li, hipotetski, bilo korisno ili štetno kada bi se danas moglo vratiti pravilo da igrači mogu u inozemstvo tek kada napune 28 godina. "To bi bio financijski autogol. Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet milijuna eura i čekali smo bolju.

"Pustili smo ga za milijun i pol. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri, pet milijuna eura. Čekali smo da ga prodamo poput Luke Modrića za deset milijuna eura, jer je to nagovještavao, a pustili smo ga za nula. Za Erakovića smo imali devet milijuna, odbili smo i prodali ga za sedam. Ako ne osjetite da je igrač u financijskom peaku... Kako igraču godine rastu, tako mu cijena pada."

Luka Modrić otišao je iz Dinama u Tottenham za 22.5 milijuna eura 2008. godine. Nakon toga je za 35 milijuna eura otišao u Real Madrid četiri godine kasnije. Veljko Nikolić (24) nekadašnji je Zvezdin talent, koji igra na poziciji veznjaka. Trenutno igra za ciparski Aris Limassol, a klub je napustio prošloga ljeta besplatno.

Pročitajte više