REGIJA

Zvezdin igrač započeo kaos uoči Kosova: "Nećete me natjerati da igram s njima"

Foto: EPA-EFE

MIRKO IVANIĆ i Filip Stojković, crnogorski reprezentativci i igrači Crvene zvezde, odbili su večeras igrati protiv Kosova u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020.

>>> Crnogorci: Dvojica igrača i izbornik potjerani, odbili su igrati protiv Kosova

Njima se priključio i izbornik Ljubiša Tumbaković, inače Beograđanin. Izgledno je da je svu trojicu otpisao predsjednik Saveza Dejan Savićević, a Ivanić, nogometaš rođen u Srbiji, poručio je:

"Ako ne prihvate da ne igram protiv Kosova, onda sam spreman više nikad ne zaigrati za reprezentaciju. Neću igrati protiv njih, makar više nikad ne igrao za Crnu Goru", rekao je Ivanić, piše Telegraf.

Ivanić je bio inicijator ideje da se Stojkovića, njega i još trojicu igrača uz izbornika Tumbakovića poštedi protiv Kosova, no Savićević to nije prihvatio i sada su vjerojatno svi  otpisani.

Pritisak na igrače je bio strašan, kao i na izbornika, a Ivanić i Stojković odbili su igrati večeras. Adama Marušića, Marka Simića i Vukana Savićević također su pritiskali iz Srbije da ne igraju protiv Kosova, no oni će se naći u kadru.

Srbija ne priznaje Kosovo, a petorici igrača su danima stizale poruke poput "Ako ste Srbi, nećete igrati protiv Kosova."
 

Pročitajte više