Drugi život zvijezde Barcelone: Lud je za videoigrama, zapošljava 30 programera i ulaže u e-sport

Foto: Getty Images/Guliver Image

GERARD PIQUE mogao bi biti sljedeći veliki ulagač u e-sport. Iako do prije šest mjeseci uopće nije znao za esport, Pique je ubrzo bio fasciniran te najavio kako se i on planira uključiti.

Centralni branič Barcelone mogao bi slijediti stope bivšeg NBA velikana Rick Foxa koji je krajem 2015. godine kupio League of Legends tim Gravity Gaming te od njega stvorio svoj brend Echo Fox.

>> PIQUE NIJE PRVI, U E-SPORT ULOŽILI PSG, SCHALKE I PARTIZAN

Echo Fox danas igra najprestižnije League of Legends natjecanje u Americi, North America League of Legends Championship Series. Pique je nedavno u izjavi za katalonski radio El Món a RAC1 potvrdio da nije znao mnogo o esportu, ali da se uskoro planira uključiti u taj segment industrije videoigara.

Želja mu je pokrenuti vlastitu esport organizaciju, a ne investirati u postojeću. Industrija videoigara nije nepoznanica za Piquea jer je 2015. pokrenuo studio za izradu videoigara Kerad Games. Trenutno je u njemu zaposleno 30-ak programera, a najpoznatija igra studija je Golden Manager koja samo na Google Play trgovini ima preko 5 milijuna preuzimanja.

Pokretanje vlastite e-sport organizacije nije nimalo jednostavan pothvat. No uspije li Pique u svom naumu, može se očekivati da bi njegov brend prvo mogli vidjeti u e-sport naslovima kao što su FIFA i Pro Evolution Soccer. Bila bi prava šteta da na tome i ostane.

Pročitajte više