10 dobrih vijesti tjedna

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Zaboravili zaključati knjižnicu. U nju ušlo 450 ljudi, nitko ništa nije ukrao

Početkom studenog, točnije na blagdan Svih svetih, knjižnica u Göteborgu trebala je biti zatvorena. Međutim, netko ju je prethodnog dana zaboravio zaključati i dogodilo se nešto neočekivano. Iako u knjižnici nije bilo osoblja, otkrilo je ovog tjedna Veleposlanstvo Švedske u Zagrebu na svom Facebook profilu, posjetitelji su svejedno ušli i čitali. I to 450 posjetitelja.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Riječanka u Zagrebu ostavila otvoren prozor na autu, dočekao ju je ovaj prizor

Edita je jednog kišnog dana slučajno ostavila otvoren prozor na automobilu, a to je shvatila tek kad je drugi dan izašla iz stana. Kad se približila autu, dočekao ju je prizor koji ju je ostavio bez riječi. Naime, vidjela je da joj je netko prekrio prozor kako auto ne bi poplavio.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Snimka sa svadbe u Zadru oduševila ljude: "Joso je imao samo jednu želju..."

Luce i Joso su za prvi ples odabrali pjesmu Tomislava Ivčića Najljepša si. Naime, Joso je u invalidskim kolicima, ali to ga nije spriječilo da zapleše sa svojom ženom. Mnoge je oduševilo kad su prijatelji prišli Josi pa mu pomogli da se podigne iz invalidskih kolica da na nogama zagrli svoju Lucu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. FOTO I VIDEO Zagrebački vatrogasci pozirali sa psima i macama koji traže dom

Zagrebački vatrogasci poznati su ljubitelji životinja, a to su sada pokazali pozirajući za kalendar Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba za 2024. godinu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Životinja za koju se vjerovalo da je izumrla ponovno otkrivena nakon 86 godina

Neuhvatljiva zlatna krtica, koja nije viđena od prije Drugog svjetskog rata, ponovno je otkrivena kako "pliva" u pijesku u blizini obalnog grada Port Nollotha, na sjeverozapadu Južne Afrike.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Hrvatski taekwondoaši osvojili osam medalja u dva dana na Europskom prvenstvu

Hrvatski taekwondo borci u petak su na Europskom U-21 prvenstvu koje se održava u Bukureštu osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Zlato su osvojili Mila Tukić (TK Marjan) i Matej Nikolić (TK Jastreb), srebro Mila Mastelić (TK Marjan) i Vito Krpan (TK Metalac), a broncu Oscar Kovačić (TK Prana).

Prvog dana zlato su je do zlata došla Magdalena Matić (TK Marjan), srebro su uzele Darija Zeljko i Margarita Vukić (obje TK Dubrava), broncu Ante Kovač (TK Marjan).

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Pogledajte kako je Kramarić razbacao obranu Bochuma pa neobranjivo zakucao golčinu

Andrej Kramarić postigao je fantastičan pogodak u 14. kolu Bundeslige, kada je Hoffenheim pobijedio Bochum 3:1. Hrvatski reprezentativac u 43. minuti primio je loptu u kaznenom prostoru nakon ubačaja s desne strane. Prvo je efektno smirio loptu, potom fintom na pod bacio jednog od igrača Bochuma te iz ravnoteže izbacio cijelu obranu gostiju, pa zabio za 2:0.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. U pet godina napravljen ogroman napredak u liječenju spinalne mišićne atrofije

U pet godina Hrvatska bilježi značajan napredak u liječenju spinalne mišićne atrofije (SMA), s fokusom na ranoj dijagnostici i brzom početku liječenja, što pridonosi uspješnom suzbijanju te genetske bolesti, od koje se trenutno u KBC-u Zagreb liječi 45 pedijatrijskih bolesnika.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Djevojčici Lavi je puno bolje: "Sama jede, guta. Samostalno ustaje..."

Mama Petra Petrušić izvijestila je o tome koliko je lijek pomogao njezinoj Lavi. U humanitarnoj akciji je prikupljen iznos od 2.4 milijuna eura potrebnih za primanje lijeka i bolničko liječenje u Los Angelesu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Ispunili ste sve božićne želje djece i starijih iz domova. Hvala vam 4776 puta

Index je i 12. godinu zaredom pokrenuo akciju darivanja djece i starijih iz domova. Ove godine bilo je 4776 želja, dječje su ispunjene u roku od jednog dana, a bakama i djedovima iz domova želje ste ispunili u idućem danu. Zato vam hvala 4776 puta!

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.