10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Profimedia

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. VIDEO Pogledajte kako se studenti u zagrebačkom domu na Savi vesele snijegu

Dok su neke naljutili snijeg i prometni kolaps koji je vladao, posebice u Zagrebu, ima i onih koji su mu se iznimno razveselili. Među njima su studenti koji borave u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Cura pred kamerama Indexa nazvala mamu. Njihov razgovor je rasplakao mnoge

EKIPA Indexa prije nekoliko dana je svjedočila razgovoru između mame i kćeri koji je, nakon što smo objavili video, rasplakao mnoge. Djevojku u Zagrebu pitali smo tko je bila osoba koja joj je najviše pomogla u 2023. godini, a ona je bez puno razmišljanja odgovorila da je to bila njezina mama. Predložili smo joj da mamu nazove i stavi je na zvučnik. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. VIDEO Lajka je u zasluženoj policijskoj mirovini. Sad uživa u maženju

Bivša policajka Lajka je u zasluženoj mirovini. Radila je šest godina u upravi za sigurnost štićenih osoba, poput predsjednika i premijera te dužnosnika koji su dolazili u posjet Hrvatskoj.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Bila je "najtužniji pas u Hrvatskoj", a danas izgleda potpuno drugačije i traži dom

Iz skloništa za nezbrinute životinje Lič objavili su fotografije kujice Lusy na kojima vidimo kako je izgledala kad je tek pronađena, u rujnu prošle godine, ali i nove snimke, na kojima vidimo kako izgleda danas.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Čovjek za kojim hrvatski rukomet godinama vapi

Hrvatski reprezentativni rukomet već godinama vapi za vrhunskim golmanom. Vratarom koji će ubiti volju protivnika za igrom i ugasiti mu svaku nadu da može pobijediti, posebno u velikim utakmicama. Čini se da ga je dobio u Dominiku Kuzmanoviću.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Ivana je dobila jetru preminule curice. Uskoro će roditi kćer koju će nazvati po njoj

Glavni razlog zbog kojeg je Ivana Joksić (32) iz Beograda prije šest godina bila upisana na listu čekanja za novu jetru bila je njena želja da jednog dana postane majka, što ne bi bilo moguće da nije uspješno prošla transplantaciju. Danas je u sedmom mjesecu trudnoće, kćerkici planira dati ime Sofija, po tragično preminuloj petnaestogodišnjoj djevojčici, čiju je jetru Ivana dobila 2018. godine.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Hrvatski tinejdžer prvi put izborio Australian Open pa oduševio protiv Đokovića

Novak Đoković pobijedio je u prvom kolu Australian Opena 18-godišnjeg hrvatskog tenisača Dinu Prižmića s 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4) u setovima. Hrvatski tenisač, inače 178. igrač na ATP ljestvici, uspio je Đokoviću uzeti jedan set i pokupiti simpatije teniske javnosti. Nakon meča naklonio mu se i Đoković.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Fantastična Zrinka Ljutić odvozila najbolji veleslalom karijere pa onda i slalom

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ostvarila je najbolji rezultat sezone i najbolji u karijeri u veleslalomu osvojivši četvrto mjesto u slovačkoj Jasni. Dan kasnije je ostvarila i najbolji rezultat karijere drugim mjestom u slalomu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2.  Ovo su Regina, Melissa, Sunita i Sharest. Rade u državnom domu za starije na Visu

Nepalka Regina Mukhya (40) i Filipinka Melissa (40) na Vis su stigle lani u lipnju, dok su Sunita Sunuvar (45) i Shirijana Sharest Shrestha (28) doselile krajem prošle godine.

Iako su po struci medicinske sestre, zbog jezične barijere nisu mogle biti zaposlene na ta radna mjesta, već su počele raditi kao njegovateljice. I taj posao rade odlično jer svi su u domu, koji funkcionira kao velika obitelj, njima zadovoljni.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Stiže novi lijek protiv raka. Nosi se u ruksaku, podnošljiviji je od kemoterapije

Neka djeca koja boluju od malignih bolesti primaju novu vrstu liječenja daleko manje toksičnim lijekovima od kemoterapije. Blinatumomab ili Blina već ima dozvolu za liječenje odraslih oboljelih od raka, a stručnjaci se nadaju kako će se pokazati da može sigurno pomoći i djeci. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više