10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Privatni album

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Tomašević u parku koji je Bandić htio posjeći zasadio 5000. novo stablo u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obilježio je okruglu brojku od pet tisuća stabala koja su ove godine posađena u gradu u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja Zagreba. Pet tisućito stablo posađeno je u Parku Marije Ružićke Strozzi. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Soboslikar Željko odlučio besplatno okrečiti rodilište u kojem je rodila njegova žena

Željko Sutuljić soboslikar je iz Srbije koji je odlučio ponuditi svoje usluge Gradskoj bolnici Zvezdara u Beogradu kako bi uljepšao boravak trudnicama i rodiljama.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. VIDEO Dečki u zagrebačkom domu oduševili studente, pjevali i svirali na svom balkonu

Mladi pjevački dvojac oduševio je studente za Valentinovo. Na Dan zaljubljenih sjeli su na svoj balkon u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu s gitarom u ruci. Zapjevali su Malo mi za sriću triba, pjesmu Doris Dragović. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Statistički podaci kažu da je u Hrvatskoj najsigurnije hodati noću sam. Slažete se?

Platforma World of Statistics, koja skuplja podatke i statistike iz raznih područja, objavila je listu zemalja u kojima je najsigurnije hodati sam po noći.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Ogulinski HGSS-ovci spasili dva psa iz kanjona rijeke Dobre

Psi su zapeli na stijeni u kanjonu rijeke Dobre, ispod Hidroelektrane Lešće. Iz stanice ogulinskog HGSS-a krenulo je pet pripadnika, a oba psa su izvučena na sigurno i predana u Veterinarsku stanicu Ogulin. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Dinamo stigao do povijesne pobjede protiv Betisa

Dinamo je u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige pobijedio Betis 1:0 golom Brune Petkovića iz penala u 75. minuti. Dinamo, kojemu je ovo bila prva pobjeda u Španjolskoj u povijesti, tako je došao do velike prednosti uoči uzvrata u Zagrebu sljedećeg četvrtka.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu

Hrvatska je treći put u povijesti prvak svijeta u vaterpolu. Hrvatska je u finalu nakon peteraca pobijedila Italiju 15:13 i tako je došla do zlata. Podsjetimo, mjesec ranije je Hrvatska osvojila i europsko srebro.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Divna gesta virovitičkih policajaca: Pod rotirkama otpratili trudnicu u rađaonicu

Dvojica virovitičkih policajaca pomogla su mladom ocu i njegovoj supruzi da što brže i sigurnije dođu do rodilišta. Vozili su s upaljenim rotirkama ispred automobila bračnog para.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Veliki uspjeh splitskih liječnika u liječenju srčanih zalistaka

Kardiolozi Klinike za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Split izveli su prve procedure transkateterskog popravka trikuspidalnog zalistka u KBC-u Split i prvi slučaj kombiniranog perkutanog transkateterskog popravka mitralnog i trikuspidalnog zalistka u Hrvatskoj.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Prvi u svijetu: Dječak (13) izliječen od smrtonosnog raka mozga

Kad je Lucasu u dobi od šest godina dijagnosticiran rijedak tumor na mozgu, nije bilo sumnje što se tiče prognoze. Francuski liječnik Jacques Grill morao je reći njegovim roditeljima da će njihov sin umrijeti. No, sedam godina kasnije (Lucas sada ima 13 godina), a od tumora više nema ni traga.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više