10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Igor Soban/PIXSELL

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Govorili su im da njihova vinova loza nikad neće uspjeti, sad imaju top vinariju

Početkom rujna 2023. godine u Zagrebu se otvorio Knebu Wine Store, na adresi Vukovarska 269/d. Mjesto je to gdje možete kušati i kupiti Knebu vina koja dolaze iz Tomislavgrada, s područja koje nikada nije bilo poznato po uzgoju vinove loze, a mi smo razgovarali s Dominikom Bachom iz vinarije Knebu, koji nam je otkrio ponešto o njihovim vinima, ali i kako je sve počelo.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Tomašević gradi novu garažu u centru grada - u Klaićevoj

Grad Zagreb pokreće važan prometni projekt javne garaže na lokaciji ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj kojim će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka parkirališnih mjesta u tom dijelu grada, objavili su iz Grada.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Deset godina bio bez medalje. Sad je europski i svjetski prvak o kojem snimaju film

Dino Sinovčić najbolji je hrvatski paraplivač i sportaš koji je u posljednjih šest godina bio europski i dva puta svjetski prvak, a njegovu sportsku karijeru obilježila je i brončana medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. O njemu se snima film naziva Zaustavi me ako možeš.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Sjajni rukometaši Zagreba pobijedili PSG i prošli u osminu finala Lige prvaka

Rukometaši Zagreba zaigrat će u osmini finala Lige prvaka prvi put nakon pet godina. U utakmici pretposljednjeg kola skupine A pobijedili su francuskog prvaka Paris Saint-Germain 28:26 i tako osigurali plasman u nokaut-fazu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Riječki gimnazijalci idu na prestižno natjecanje u New York. Treba im naša pomoć

Mladi tim robotičara iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića jedini u Hrvatskoj prijavio se na prestižno međunarodno natjecanje First Robotics Competition i treba im pomoć.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Ines, Tomislava i Marija su glazbom obogatile razvoj djece u Osijeku, Zadru i Korčuli

Upoznati dijete s klasičnom glazbom i iskoristiti njezinu moć za poticanje razvoja govora, motoričkih vještina i senzornih sposobnosti predstavlja izvornu vrijednost programa Odgoj s glazbom. Tom misijom vodile su se Ines Čulo, Tomislava Stella i Marija Lozica pokrenuvši ovaj program u Osijeku, Zadru i Korčuli.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. FOTO Tomašević otvorio novu školu u Zagrebu. Radovi koštali više od 18 milijuna eura

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je danas novu Osnovnu školu Bukovac i naglasio da je to jedna od najvećih kapitalnih investicija u sustavu odgoja i obrazovanja Grada Zagreba u mandatu ove Gradske uprave. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Hrvatska je na prvom mjestu eurovizijskih kladionica

Hrvatska se popela na prvo mjesto kladionica za Eurosong. Tisuće ljudi kladi se da je Baby Lasagna pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga. Eurovizijske kladionice trenutno Baby Lasagni daju 14% šanse za pobjedu, a isti postotak dijeli i Ukrajina.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Simon ima 10 godina. Više od godinu dana volontira u skloništu za napuštene životinje

Dječak Simon ima deset godina i trenutno volontira u skloništu za životinje u Selnici kraj Marije Bistrice u kojem su trenutno 83 psa i jedna mačka. Simon je jednom pronašao napuštenog psa i s majkom ga odvezao u Luč Zagorja, no psa nije mogao izbaciti iz glave.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Hvala vam! Anonimni dobročinitelj Lukinom tati poklonio je auto, dobili i 18.000 €

Nakon objave članka na Indexu o ocu njegovatelju iz Osijeka Milenku Amidžiću, koji brine o svom teško bolesnom 17-godišnjem sinu Luki, zahvaljujući čitateljima, obitelj je prikupila 18.000 eura za ortopedsko odijelo te dobila automobil. 

Tata Milenko kazao nam je da je presretan i da će mu ova pomoć znatno olakšati život. Ortopedsko odijelo koje Luki pomaže da se bolje kreće i ublažava mu bolove već je naručeno, a zahvaljujući novom autu, Milenko će svog sina lakše voziti na terapije.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više