10 dobrih vijesti tjedna

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Splićanka razveselila žene u domu za starije: "Duša im se smije, a samo sam stranac"

Splićanka Katija Opačak za Međunarodni dan žena posjetila je žene u splitskoj Zdravstvenoj ustanovi Vita koja skrbi o starijim osobama. Darovala im je cvijeće, zagrlila ih i poljubila kako bi ih razveselila.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. U Zagrebu otvorena nova ledena dvorana, ima veliko klizalište

Zagreb je dobio natkrivenu dvoranu za ledene sportove. Gradnja dvorane započela je u srpnju prošle godine, nakon što je Skupština Grada Zagreba dala suglasnost za gradnju na gradskom zemljišta. Sredstva za izgradnju i opremanje dvorane donirao je Admiral, dio sredstava dodijelila je tvrtka CROZ, ali i hokejaški klub Medveščak.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Tomašević otvorio novo oporavilište za životinje: "Ovakvo nešto ne postoji kod nas"

Novo oporavilište za životinje Dumovec, objekt značajan za cijelu Hrvatsku vezano za rad znanstvenika na zaštiti prirode i biološke raznolikosti, otvoreno je u Zagrebu. "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj tako da će ovo biti itekako značajno za rad na zaštiti prirode i na biološkoj raznolikosti, za znanstvenike iz cijele Hrvatske, a ne samo iz grada Zagreba", istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Supovi se vratili na Učku nakon više od 100 godina

Na obroncima Učke ponovno se gnijezde supovi, i to nakon više od sto godina. Supovi su se vratili zahvaljujući hranilištu koje je Javna ustanova Park prirode Učka postavila prije par godina. Učka je poželjno stanište za divlje životinje, što dokazuje da se na nju, nakon više od 30 godina, vratio i ris.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Zagrebački kafić oduševio gestom za Dan žena: "Besplatna kava za sve goste"

Kvartovski kafić na Malešnici odlučio je razveseliti sve svoje goste na Međunarodni dan žena.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. VIDEO Strani radnici na zagrebačkom Trgu ženama dijelili cvijeće za Dan žena

Strani radnici koji rade i žive u Zagrebu na Dan žena su Zagrepčankama dijelili karanfile, ruže i tulipane povodom Međunarodnog dana žena.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Jelena je vozačica kamiona u karlovačkoj Čistoći: "Nema toga što žene ne mogu"

Jelena Ivšić ima 40 godina, majka je troje djece i prva i jedina vozačica kamiona u karlovačkoj gradskoj tvrtki Čistoća.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Tijekom šetnje Bakrom naišao na dva dana stare medvjediće

Robert Anić je tijekom šetnje Bakrom naišao na dva dana stare medvjediće.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Dvije udruge u Zagrebu skupile 15.000 čikova, pogledajte kako to izgleda

Udruge Čisteći medvjedići i RokOtok u subotu su u sklopu kampanje Baci čik u koš prikupile 15.000 čikova od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Trga bana Josipa Jelačića te su ih tamo simbolično izložile, upozorivši kako je 80 posto opušaka odbačeno na krivo mjesto.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Riječki gimnazijalci skupili novce za prestižno natjecanje. Idu u New York

Mladi tim robotičara iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića skupio je novce potrebne za odlazak na prestižno natjecanje u Americi. Dvoje mentora - profesorica fizike Patricija Nikolaus i profesor informatike Goran Boneta i još desetero srednjoškolaca u travnju će put New Yorka na First Robotics Competition gdje će predstavljati Hrvatsku.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više