10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Pixsell, Index

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Marin iz Koprivnice brine se o bebi ljami koja je ostala bez mame

Na farmu je prije dva tjedna stigla prinova, mala ljama koja je pri porodu ostala bez mame. Marin se sad brine o bebi i pazi da joj ništa ne nedostaje i da odraste u sigurnom okruženju. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Petra se obratila susjedima sa Srednjaka: "Pomažete meni i mom psu vodiču. Hvala vam"

Petra Deša javila se u Facebook grupu Moji Srednjaci te se obratila susjedima iz kvarta. Zahvalila je ljudima sa Srednjaka koji joj, kao slijepoj osobi, pružaju potporu u svakodnevnom životu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Zadarski HGSS-ovci četiri sata spašavali psa s litice u Jasenicama. Na sigurnom je

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Zadru još jednom su pokazali hrabrost, predanost i spretnost u spašavanju jednog psa koji se našao zarobljen na strmoj litici nekadašnjih rudnika boksita u Jasenicama.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Nogometaši Rijeke i trener Sopić posjetili azil za pse u Viškovu

Nogometaši NK Rijeke i njihov trener Željko Sopić posjetili su Azil za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka u Viškovu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Fenomenalna Barbara Matić ponovno slavila na Grand Slamu. Nastavila je čudesan niz

Barbara Matić (JK Pujanke - Split) je nezaustavljiva! Dvostruka svjetska prvakinja osvojila je zlatno odličje na IJF Grand Slamu u Tbilisiju i preuzela broj jedan svjetske rang-ljestvice od Nizozemke Sanne Vann Dijke, koju je pobijedila u finalu kategorije -70 kg.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Djeca s Downovim sindromom izašla s hajdukovcima na Poljud. Pogledajte tu sreću

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o sindromu Down, uoči početka utakmice Hajduka i Lokomotive, na teren su uz pratnju igrača izašla djeca iz Sportske udruge za osobe s Downovim sindromom Bili tići i Udruge za sindrom Down Split 21.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4.  Ovo je najbolje rodilište u Hrvatskoj. Indexov novinar probao je u njemu rajski plin

Bolnica je smještena na lokaciji kao nijedna druga u državi. U neposrednoj blizini autoputa, s pristupom njemu, te na visokom brežuljku. Ambijent, okružje, lokacija na kojoj je bolnica, ali i sami objekt te njegov interijer uopće ne izgledaju kao da smo u Hrvatskoj.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3.  Hrvatska, jedina u Europi uz Njemačku i Švicarsku, ima laboratorij za gensko profiliranje tumora

U KBC-U Zagreb svečano je otvoren Zavod za personaliziranu medicinu i Nacionalni laboratorij za gensko profiliranje tumora, kakav uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska, a omogućit će onkolozima da svakom pacijentu odrede ciljanu i najdjelotvorniju terapiju.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Znanstvenici: Uspjeli smo "izrezati" HIV iz stanica

Znanstvenici kažu da su putem tehnologije za modificiranje gena CRISPR uspješno eliminirali HIV iz zaraženih stanica. CRISPR na molekularnoj razini poput škara reže DNK i uklanja ili deaktivira nepoželjne dijelove.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Mnogi pomažu Ivanu (25) koji se sam brine o maloljetnim sestrama: "Nisam se nadao"

Ovih dana Hrvatsku je obišla priča o Ivanu Čavčiću (25), koji se sam brine o maloljetnim sestrama nakon smrti roditelja. Naime, on i njegove dvije maloljetne sestre ostali su bez oba roditelja u samo tri godine. Ivanova priča ganula je mnoge diljem Hrvatske pa mu sada pomoć i donacije pristižu sa svih strana. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više