10 tisuća građana podržalo Visiju Croaticu, a Vlada odbija ponudu: Što će se dogoditi s Imunološkim?

Foto: FAH

VLADA bi danas trebala odbiti ponudu društva Visia Croatica za kupnju Imunološkog zavoda i raspisati novi natječaj. Razlog odbijenice navodno je taj da Visia Croatica nije uspjela dokazati da će ispuniti sve natječajne uvjete nakon preuzimanja Imunološkog. U Visia Croatici o tome jučer nisu imali informaciju.

Zamjenik predsjednika NO Đuro Lubura za Media servis je rekao da očekuje objašnjenje Vlade, obzirom da se više od 10 tisuća građana pojedinačnim uplatama uključilo u akciju spašavanja Zavoda. Smatra da je Visia Croatica dala dobru ponudu.

''Ponudili smo nešto više od početne cijene 8 milijuna kuna. Nakon toga je u godinu dana potrebno skupiti 100 milijuna kuna za ulaganje. Imamo razgovore s ozbiljnim investitorima, jedinice lokalne samouprave su nas podržale. Prema tome, taj novac apsolutno nije problem.

Velik broj građana podržava Visia Croaticu. Ako Vlada odluči odbiti naš prijedlog, onda očekujemo da oni od Imunološkog zavoda naprave profitabilnu i uspješnu tvrtku. Zbog zdravlja svih nas i naše djece'', kazao je Lubura.

Podsjetimo, Visia Croatica jedina je dala obvezujuću ponudu za preuzimanje Imunološkog zavoda. Ponudili su nešto više od 8 milijuna kuna za oko 158 tisuća dionica Imunološkog odnosno 54,38 posto udjela, dok bi kontrolni paket od 25 posto plus jedna dionica ostao u vlasništvu HZZO-a.

Pročitajte više