11-godišnja Lana: Tata, ako takneš mamu, ubit ću te!

"NE ŽELIM ti dopustiti da me maltretiraš, da tučeš brata i sestru, a pogotovu mamu. Padne li im koja dlaka s glave, a i takneš li ih, ja ću ubiti tebe."- dio je sastavka 11-godišnje djevojčice Lane na temu "Kako sam provela ljeto". Djevojčica koja je ljeto provela u krugu obitelji od predškolske dobi živi u jednom od dječjih domova.

Lanina mama bivša je alkoholičarka. Pila je i za vrijeme trudnoća pa je jedno od njezine djece mentalno retardirano. Lanin otac je izrazito agresivan, hladan prema djeci i supruzi, sklon zlostavljanu zbog čega su djeca smještena u dom, piše Jutarnji list. Kako Lana, njezin brat i sestra roditeljima nikada nisu u potpunosti oduzeti, odnosno nije im oduzeta roditeljska skrb, djeca su izgubila mogućnost da ih netko posvoji.

Lana je danas vrlo nesigurna u sebe, ponekad ima agresivne ispade, pati od teških depresija. Do teških psihičkih stanja dovodi je situacija u obitelji koju ne može promijeniti, a s kojom je sučena tijekom vremena koje provede s obitelji.

Koliko je ono strašno, pokazuje sastav koji je napisala opisujući ljetne praznike u obitelji.

"U nedjelju navečer moja je mama otišla zato jer joj je otac rekao: "Odlazi kurvo" i prijetio joj da će je ubiti ako je vidi"- napisala je.

Para dana kasnije Lana je s tatom morala u Centar za socijalnu skrb jer je na razgovor pozvana i ona. Nakon što su došli kući počelo je zlostavljanje. Lana je dobila šamar, otac ju je bacio na pod, udarao nogom u trbuh i počeo gušiti jastukom.

"Jebem ti mater neradničku, onu koja te ispišala. Ti ćeš mene zajebavati, usrano kopile. Ja idem po sudovima, oni mene zajebavaju zbog tebe, a ti si rekla da u domu želiš ostati još godinu dana."- zapisala je djvojčica riječi kojim ju je izvrijeđao otac.

Lani je otac nogom stao na lice i rekao da će je ubiti kao mačku. Kazao joj je da će je tako ubiti u domu, ako on ne dođe, da će platiti 500 ili 1000 kuna nekom od velikih dečki da je oniji ubiju.

Agresivni otac tuče i njenog brata i sestru, a najviše udara i muči mamu.

Nesretna djevojčica je sastavak završila riječima kako želi spasiti brata, sestru i mamu od tate:

"Tata, možda me možeš shvatiti, ali ja ti to želim reći. Odi se barem liječi, zašto mi stvaraš nevolje u životu. Želim završiti već ovu borbu koja mi je već dala problema i ovo ti govorim jer više neću k tebi ići na ljeto, jer neću dopustiti da me vratiš u ono ludo stanje. Ne želim ti dopustiti da me maltretiraš, da tučeš brata i sestru, a pogotovo mamu. Padne li im koja dlaka s glave, a i takneš li ih, ja ću ubiti tebe.".

Pročitajte više