"15 do 20 tona fekalija diskoteke Hacienda truje građane Vodica"

ČAK 15 do 20 tona fekalije svake noći zbog nepostojanja septičke jame istječe iz poznate vodičke diskoteke Hacienda u zemlju, a kako se one miješaju s podzemnim vodama tako se ugrožava zdravlje građana Vodica. Takve teške optužbe za Slobodnu Dalmaciju je iznio Branko Lucić, bivši majstor ove popularne diskoteke.

Kako je naveo Lucić, u klubu je prošle godine izgrađen novi sanitarni čvor, kojeg čine 10 ženskih kabina, tri muške i sedam pisoara, a da nije osigurana nova septička jama za otpadne vode. Na postojeću jamu priključeni su striptiz bar i pripadajući šank, dok su nove sanitarije "spojene" s zemljom.

Tako riješena kanalizacija, prema mišljenju Lucića, može prerasti u zdravstvenu katastrofu nezamislivih razmjera, pa je zbog te bojazni odlučio prijaviti vlasnika nadležnoj sanitarnoj inspekciji i komunalnom redarstvo. 

Sanitarci i komunalci ne reagiraju na prijavu

Da njegova prijava nije ozbiljno shvaćena, potvrđuje pasivnost odgovornih institucija. Voditeljica šibenske Sanitarna inspekcije Darijana Belamarić tvrdi da njezina služba nije dobila nikakvu službenu dojavu. Ipak, navela je kako se inspektori uskoro mogu očekivati na terenu, kao što se može očekivati poduzimanje odgovarajućih mjera sukladno slovu zakona.

Komunalci su o svemu obaviješteni, ali njihova reakcija prema zakonu može uslijediti tek po dobivanju službenog izvještaja sanitaraca.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više