Dvojica ukrajinskih vojnika otišla na liječenje u Njemačku. Tamo ih ubio Rus

Foto: EPA

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine potvrdilo je informaciju kako su u Njemačkoj ubijena dvojica ukrajinskih vojnika koji su bili na liječenju u Bavarskoj nakon što su ranjeni u zoni borbenih djelovanja, javlja Ukrajinska pravda

Ubojstva su se dogodila u subotu u gradu Murnau-am-Staffelsee. Na području trgovačkog centra pronađena su dvojica Ukrajinaca u dobi od 37 i 23 godine sa smrtonosnim ranama od noža. Zbog ubojstva je priveden 57-godišnji Rus. 

"Izvješća govore da su preminuli građani bili vojnici na medicinskoj rehabilitaciji u Njemačkoj. Ukrajinski konzuli istražuju u kojim su postrojbama žrtve služile i stupaju u kontakt s njihovim obiteljima", stoji u priopćenju ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova. 

Jedan umro na mjestu napada, a drugi u bolnici

Ukrajinski šef diplomacije Dmitro Kuleba naredio je nadležnim institucijama da obrate posebnu pozornost na slučaj i "ostanu u stalnom kontaktu s njemačkim policijskim snagama kako bi ubojica bio adekvatno kažnjen". 

Kuleba je također izrazio zahvalnost njemačkim policijskim snagama na brzom uhićenju osumnjičenika. Dojava o dvojici teško ozlijeđenih muškaraca u njemačkom gradu zaprimljena je oko 17:20 u subotu. Jedan muškarac preminuo je prije dolaska hitne pomoći. Drugi muškarac, koji je također imao teške ozljede, ubrzo je preminuo u bolnici. 

Pročitajte više