17 mrtvih u napadu na pobunjenike, 15 tijela pronađeno u Bagdadu: Žene zavezane i upucane u glavu

Ilustracija: Google Maps

IRAČKA policija pronašla je u ponedjeljak u Bagdadu 15 tijela, među njima tri žene pogođene u glavu na krvavom početku proslave završetka svetog muslimanskog mjeseca Ramazana, objavili su sigurnosni izvori.

Ovogodišnji blagdan Eid al-Fitr kojim se obilježava kraj Ramazana održava se u ozračju nesigurnosti i straha zbog sunitske pobune koja je stigla nadomak Bagdada i krize oko formiranja nove široke vlade koja bi joj se mogla suprotstaviti. Policija je našla 15 tijela u različitim dijelovima iračke prijestolnice, uključujući i tri žene u dobi od 25 do 30 godina sa svezanim rukama i pogođene u glavu u industrijskoj četvrti sjeverno od šijitskog dijela grada Sadr City.

Medicinski izvori istovremeno prenose da je najmanje 17 ljudi, uključujući troje civila ubijeno u operaciji iračke vojske protiv sunitskih militanata kod grada Jurfa al-Sakhra, 60 km jugozapadno od Bagdada. Plemenski vođa Mohammed al-Jabani rekao je da su dvije žene i dijete među žrtvama napada koji je potvrdila i iračka vojska.

Prema iračkim vojnim izvorima, vojska je koristila "nekoliko vrsta oružja u napadu na bazu pobunjenika u Jurfu al-Sakhru." Taj grad na sjeveru pokrajine Babilon bio je poprište borbe gotovo svakodnevnih sukoba između vladinih snaga i oružanih skupina.
 

Pročitajte više