17-godišnjak razbacivao stolove u kafiću i u policijskoj postaji se bacao po podu

POLICAJCI Prve policijske postaje Centar koji su noć proveli patrolirajući centrom Zagreba, imali su noćas oko 0.45 sati pune ruke posla hvatajući maloljetnog mladića koji je najprije pijan razbacivao stolove na terasi jednog kafića u centru grada, a nakon što je uhvaćen, u policijskoj se postaji bacao po podu.

Prema priopćenju Policijske uprave zagrebačke (PUZ), policajac je u jednom trenutku uočio skupinu mladića koji su iz Petrićeve ulice trčali prema Trgu bana J. Jelačića te se trkom uputio za njima.

Prilikom bježanja mladići su se u jednom trenutku razdvojili, ali je 17-godišnjak pri tom pao na pod. To je odgovaralo 39-godišnjem zaposleniku obližnjeg kafića koji je mladiće hvatao zbog razbacivanja stolova i stolaca u kafiću u kojem radi kao čuvar terase.

Čuvar je uhvatio 17-godišnjaka i predao ga policiji koja je istom došla na mjesto događaja. Rekao je da je mladića hvatao zbog razbacivanja stolova i stolaca, zbog čega je policajac od mladog izgrednika zatražio identifikacijske dokumente na uvid.

Ovaj je to odbio te je pokušao pobjeći. PUZ navodi kako je bilo vidljivo da je 17-godišnjak pijan. Ta je činjenica, potpomognuta pokušajem bijega, bila dovoljna da ga policajac uhiti i veže lisičinama.

Budući da izgrednik kod sebe, kako je rekao, nije imao nikakve dokumente, policajci su ga odvezli u policijsku postaju na identifikaciju što je ovaj iskoristio za nastavak svojeg "show programa". U postaji je počeo psovati i vrijeđati policajce, pritom galameći i vičući.

Policajcima je uporno odbijao dati svoje osobne podatke, a vrhunac predstave bio je u trenutku kada se počeo valjati po tlu. Policija je pozvala Hitnu pomoć koja je 17-godišnjaka prevezla na Odjel psihijatrije Centra za djecu i mladež u Kukuljevićevoj ulici.

Naknadnom provjerom utvrđeno je da se radi o maloljetniku rođenom 1989. godine iz Zagreba, čiji identitet policija štiti radi njegove maloljetnosti.

Protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, a prekršajna će se obrada nastaviti nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove.

I.K.

Pročitajte više