19-godišnjak prijetio bivšoj djevojci, 52-godišnjak izudarao bivšu suprugu

POLICIJSKI službenici VI. PP Novi Zagreb dovršili su kriminalističku obradu u slučaju 19-godišnjaka koji je smrću prijetio bivšoj djevojci, te 52-godišnjaka koji je prijetio i teško ozlijedio svoju bivšu suprugu, izvijestila je PU zagrebačka.

Policija 19-godišnjaka tereti da je u vremenu od 15. do 17 srpnja ove godine, sa svog mobitela više puta nazivao svoju bivšu 18-godišnju djevojku, tražeći od nje da se susretnu i nastave ljubavnu vezu.

Ona je to odbila te ju je 19-godišnjak 16. srpnja, oko 22.30 sati ponovno nazvao. Kako bi je preplašio, prijetio joj je kako će je ubiti te joj u više navrata prepričavao događaje u kojima su dečki ubijali svoje djevojke, priopćila je policija. To je 18-godišnjakinju preplašilo i uznemirilo, pa je događaj prijavila policiji.

Nakon dovršene kriminalističke obrade 19-godišnjak je uz posebno izvješće doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Šakom u glavu više puta udario bivšu suprugu

52-godišnjeg hrvatskog državljanina policija tereti za počinjenje kaznenih djela prijetnje, nasilničkog ponašanja u obitelji i nanošenja teške tjelesne ozljede, na štetu njegove bivše 53-godišnje supruge.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno kako je do sukoba došlo 12. srpnja ove godine oko 13.30 sati, kada je 53-godišnjakinja zamolila svog bivšeg supruga da joj zbog stalnih sukoba vrati ključeve stana i ode stanovati negdje drugdje.

Potom ju je počeo vrijeđati pogrdnim riječima, te fizički nasrnuo na nju, zadavši joj zatvorenom šakom nekoliko udaraca u glavu, priopćila je policija. Tom ju je prilikom teško ozlijedio i udaljio se iz stana.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, i nakon tog događaja nastavio joj je prijetiti putem mobitela, čime je kod nje izazvao strah i uznemirenost te ju doveo u krajnje ponižavajući položaj.

Nakon provedene prekršajne i kriminalističke obrade 52-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.

Pročitajte više