19-godišnji Čeh u životnoj opasnosti nakon pada s gume koju je vukao gliser

DEVETNAESTOGODIŠNJI češki državljanin teško je ozlijeđen i u životnoj je opasnosti pošto je jučer u Makarskoj u dva navrata pao s gumenog koluta koji je vukao gliser, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Mladić se nakon pada vratio u apartman gdje mu je pozlilo, pa je u nesvjestici prevezen u splitsku Kliničku bolnicu. Utvrđen mu je lom lubanje u lijevom čeonom slijepoočnom predjelu što je uzrokovalo obilno krvarenje između lubanje i tvrde moždane ovojnice.

Nakon kirurške obradbe zadržan je na liječenju na Odjelu intenzivnog liječenja i njegovo je stanje stabilno, premda nije izvan životne opasnosti, doznaje se u bolnici.

Gliserom je upravljao 26-godišnjak, a policija ispituje njegovu odgovornost u nesreći.

Jučer su u padu s gumene splavi, tzv. banane, u Makarskoj ozlijeđene i dvije malodobne osobe - belgijski i austrijski državljani, izvijestila je policija. Osmogodišnji Belgijanac zadobio je teške ozljede - slomio je četiri prednja donja zuba - a devetgodišnji Austrijanac ozlijeđen je lakše - razderao je desnu ušku. Nakon liječnićke pomoći u makarskom Domu zdravlja pušteni su na kućnu njegu.

Gliserom koji je vukao "bananu" upravljao je 31-godišnjak kojega policija također ispituje.

Pročitajte više