2017. autobusom usmrtio dva turista, prije tri dana mrtav pijan vozio po A1

POLICIJA iz Obrovca u srijedu, 26. lipnja, pojačano je kontrolirala promet na autocesti A1. Oko 15:30 kod izlaza Zadar-1 zaustavili su autobus privatnog prijevoznika kojim je upravljao 45-godišnjak. Alkotestom je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola, napuhao je čak 2,57 promila.

Autobus dubrovačkih tablica bio je bez putnika te je odmah isključen iz prometa, a pijani vozač odvezen je u policiju do otrježnjenja. Zbog vožnje u pijanom stanju dobio je kaznu 7000 kuna, a oduzeta mu je i vozačka dozvola za D kategoriju na 6 mjeseci, izvijestila je policija dan kasnije.

Usmrtio dva pješaka

Dubrovački dnevnik jučer je otkrio o kome se radi. Prema njihovim informacijama radi se o Antunu Raduloviću, 45-godišnjaku iz Dubrovnika koji je imao dvije teške prometne nesreće. U jednoj od njih poginula su dva pješaka.

Kako piše Dubrovački, u listopadu 2017. godine Radulović je turističkim autobusom u Konavlima, vozeći unatrag, pregazio dvoje stranih državljana koje je prethodno dovezao u jedan ugostiteljski objekt.

Već 15 dana kasnije Radulović se, vozeći osobni automobil, zabio u autobus svog bivšeg poslodavca Libertasa Dubrovnik. On se upravljajući automobilom kretao iz smjera Dubrovnika prema Mokošici kada je prešao u suprotnu kolničku traku i direktno udario u Libertasov autobus.

On je tada zadobio teže ozljede te je zadržan na liječenju, dok je vozač autobusa zadobio lakše tjelesne ozljede. Dubrovački se pita i je li navedeni sudar bio kulminacija napetih odnosa njega i njegova bivšeg poslodavca – dubrovačkog Libertasa. Pišu kako bi se mogao izvući zaključak da navedena prometna nesreća nije bila puka slučajnost. Radulović je bio vozač Libertasova autobusa, a 2017. godine je dobio izvanredni otkaz zbog krađe novca. Kasnije mu je navedeno oprošteno uz uvjet da u ratama vrati ukradeni novac te je raspoređen na drugo radno mjesto. No nakon što je vraćen na posao, opet je dobio otkaz te se zaposlio kod drugog poslodavca kao vozač autobusa.

Pročitajte više