20-godišnjak skočio s vrha Zagrebačke katedrale

NIJE poznat razlog samoubojstva 20-godišnjeg Mate Oršolića iz Orašja (BiH) koji se noćas oko jedan sat bacio s vrha Zagrebačke katedrale, no u policiji kažu da je mladić bio psihički rastrojen i da je zbog problema u školi imao zakazan psihijatrijski pregled.

Mladić se noćas po skeli popeo na križ na samom vrhu 104 metara visokog sjevernog tornja katedrale nakon čega je mobitelom nazvao dvojicu starije braće koji žive u Zagrebu. Braća su odmah došla, a u međuvremenu je policija oko ponoći s Trga bana Josipa Jelačića primila anonimnu dojavu. Odmah su pozvani vatrogasci, hitna pomoć i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Po uputama policajaca mladićeva braća su ga pokušala odgovoriti od skoka, no kada su i sami policajci pokušali razgovarati s njim mladić je prekinuo vezu. Istodobno su pripadnici Gorske službe spašavanja krenuli prema vrhu katedrale, no dok su se oni penjali mladić je u 1,05 sati skočio.

Policija nije pronašla nikakvu oproštajnu poruku.

Mladić je pohađao IV. razred Srednje tehničke škole u Zagrebu, a bio je smješten u Učeničkom domu u Gajevoj ulici. Prema prikupljenim podacima, ranije nije pokušavao samoubojstvo, nije uživao alkohol niti droge, a zbog zapuštanja školskih obveza danas je u Zagreb trebala doći njegova majka kako bi ga pratila na liječnički psihijatrijski pregled. Njegova braća su ga već ranije bezuspješno pokušala odvesti psihijatru, no mladić je odbijao tu vrstu liječničke pomoći, kažu u policiji.

Tijelo nesretnog 20-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu.

Pročitajte više