22-godišnja djevojka preminula od posljedica trovanja plinom u Zagrebu

DVA SLUČAJA trovanja ugljičnim monoksidom dogodila su se u Zagrebu, a u jednom od njih je 22-godišnja Ivana Jakopiček, kupajući se u kupaonici s plinskim bojlerom, izgubila život. Policijska istraga slučajeva još traje, međutim, može se zaključiti da je ovogodišnji broj žrtava neispravnih bojlera prevelik da bi neodgovorni iznajmljivači stanova prošli nekažnjeno.

Index.hr doznaje od djelatnika PU zagrebačke, kako je u prvom slučaju utvrđeno da se nesretna  Ivana Jakopiček iz Lepoglave, plinom ugušila u nedjelju 2. svibnja između 17 i 21.30 sati. Djevojku je mrtvu u kadi kupaonice pronašla njena cimerica s kojom je dijelila stan u Erdodyjevoj ulici.

Policija nam nije rekla ime cimerice, međutim zna se da je ona stan napustila oko 17 sati i da je Ivana tada još bila živa. Nakon što se cimerica vratila kući oko 21.30 sati, u kupaonici je našla beživotno tijelo preminule Ivane, nakon čega je u šoku pozvala policiju.

Na mjestu nesreće utvrđeno je gušenje plinom sa smrtnim posljedicama, a Ivanino tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminologiju gdje će se daljnjom analizom utvrditi medicinski uzrok smrti.

U drugom slučaju trovanja, koji je na sreću prošao bez smrtnih posljedica, 21-godišnjakinja iz Senja osjetila je prilikom tuširanja slabost nakon čega je nekako uspjela otići do telefona i nazvati svoga dečka. Dečko je brzo došao u njezin stan u Novom Zagrebu na Nehruovom trgu broj 3, i automobilom je odvezao u bolnicu gdje joj je pružena medicinska pomoć.

Iz PU doznajemo da je istraga u oba slučaja završena, ali obrada još traje. Policijska službenica nije nam znala reći hoće li protiv vlasnika stanova biti podnesene kaznene prijave, međutim, ukoliko se utvrde nepravilnosti u održavanju bojlera, prijave sigurno neće izostati.

Spomenimo da je mjerenjem koncentracije plina u stanu u Erdodyjevoj ulici izmjeren vrlo visok postotak zasićenosti plinom po prostornom metru koji je iznosio 90 PPM-a.

Pročitajte više